Dammsugarvänliga kattungar

Det låter ju lite udda kanske men jag har testat en ny grej och det var egentligen mest för mina vuxna dammsugar-rädda katters skull men en positiv bieffekt av detta var att de 8 ungar totalt jag har nu är inte alls så livrädda för dammsugarn som jag tycker tidigare kattungar varit.

Det började med ett stökit hem. Dag, efter dag, efter dag…efter dag, efter dag, osv… ni fattar. Vem kunde tro att 10 katter och 8 kattungar skulle ge städjobb dagligen? *himlar med ögonen lite*

Jag ville dammsuga oftare men kom på mig själv att alltid tänka ”nee nu sover dom ju så gott” och när de vaknat så lät det mer ”neee nu när de busar och har kul vill jag ju inte skrämma dom” och som ni kanske förstår innebär det att man tillslut aldrig vill sätta igång dammsugarn.

Så jag bestämde mig för att jag ville mina vuxna katter ska få en positiv association av dammsugarn, så varje dag innan de skulle äta middag så dammsög jag innan. Dom sprang iväg som vanligt och vissa av dom blir räddare än andra.

Efter 1 vecka redan så såg jag att halva skaran syntes mer under dammsugningen än vad jag normalt ser dom då och en och annan sprang mot mig så snart jag stängde av. Här har alltså den positiva associationen börjat!

Jag fortsatte och kunde snart se att när de flyttade sig mellan rummen där jag städade så hade ingen av dom sån panik som de tidigare haft. Muffin har alltid gått via diskbänken för att fly och har då fått med sig allehanda blommor, disk eller plastlådor ner i farten. Nu har han pinat förbi på golvet istället med en blick som mer säger ”okej, men hellst inte så nära mig” snarare än tidigare ”NÄÄÄÄÄÄÄJJJ JAG MÅSTE BORT. BORT! BOORT!!!”

Jag har varit en vekling, när mina kunskaper om katters beteende egentligen hade kunnat avhjälpt detta mycket tidigare.
Så om du också är ett hämmat städfreak som jag – DAMMSUG MERA! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *