Äntligen måste utekatter kastreras!

HEJA DJURSKYDDET SVERIGE!!!
I slutet av Maj kunde vi ta del av den goda nyheten att det nu, idag faktiskt, träder in en ny djurskyddslag som innebär bl a att utekatter måste kastreras eller på annat sätt hindra katten att föröka sig under okontrollerade former.

Ett sånt här ämne och många liknande är precis varför jag ville samarbeta med Djurskyddet Sverige och hjälpa dom att samla in pengar som krävs för att kunna driva dessa frågor som ibland tar väldigt lång tid, massor med förlorat hopp för att i slutändan ge resultat.

Vad innebär detta då?
Här kan du läsa mer hos Djurskyddet och här kan du läsa hela den nya föreskriften

En okastrerad utekatt blir ett problem på fler sätt än att de förökar sig okontrollerat, t ex så kan okastrerade hankatter skapa revir i närheten av hem där innekatter hålls och som av detta blir aggressiva eller på andra sätt skapar ett problembeteende i hemmet. Det kan få kastrerade katter att börja kissa revir inomhus.

Men främst så vill jag lyfta fram vilken fantastiskt gosenalle till katt du kan få genom att kastrera den, oavsett kön. Då behöver dom inte längre de bråkiga hormonerna som ställer till det för dom och ni får faktiskt ett lugnare och mysigare liv tillsammans.

Jag är så himmeliskt (ja, det är ett ord, mitt ord) glad över att få vara en del av detta och är SÅ STOLT över Djurskyddets hårda arbete!! Tack, från alla katter och mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *