5 friska kattungar föddes i Måndags

Det var en av de värsta dagar som uppfödare och jag kommer att berätta allt om det så snart jag återhämtat mig ordentligt.

Men vi har 5 friska bäbisar och en snittad mamma här hemma som kämpar på.

5 kattungar föddes i Måndags
Kattungarna sover på mammas mage
Ephora (Vilda) fick genomgå kejsarsnitt för att få ut de 3 sista ungarna
3 av ungarna har söta små kossafläckar på kroppen
Lilla *gul* värmer sig under mammas svans
Lilla *orange* verkar vara en mammas pojke

Jag är nästan helt säker på att det är 5 pojkar denna gång. Dom ser lite olika ut där bak men ingen liknar flicka så jag får hålla lite koll och se om jag ser det annorlunda om några dagar 😊

Delta i diskussionen

 1. SÅÅ fina! Otroligt söta! Måste va fantastiskt att vara med på en kattförlossning och sedan se dom små kissarna <3

  Jag har en fråga gällande foder. Lyssnade nyss på avsnittet i kattsnackspodden som du var med i för något år sedan.
  Tack vare det avsnittet fick jag lära mig av dig hur pass mycket bättre blötfoder är än torrfoder! Så stort tack för det! 🙂
  Nu till min fråga. Du sa i programmet att det billigaste och sämsta blötfodret är mycket mycket mycket bättre än det bästa torrfodret. Menar du alltså att ett billigt blötfoder med spannmål och andra tillsatser är mycket bättre än ett kvalitets torrfoder utan spannmål?
  Jag har inte råd att ge foder för mer än ca 1500 kr/katt per år då jag har flera katter och inte någon jättegod ekonomi. Alltså kan jag endast köpa ett väldigt billigt blötfoder eller ett lite bättre torrfoder.
  När jag frågade i en grupp på facebook fick jag påhopp och kommentarer som "bryr du dig inte om att din katt får den absolut bästa maten!?" osv. Det kändes väldigt tråkigt.. Så därför frågar jag dig istället som sitter på så mycket bra och pålitlig kunskap.
  Vad rekommenderar du är det bästa i min situation?

  1. Men oj, jag såg inte början av ditt inlägg förut! Ber om ursäkt!! Det lät inte alls kul 🙁
   Hoppas ni mår bättre snart du och kattmamman! Tur att ungarna var friska <3

  2. Hej Maja! Tack för att du är en sån bra kattägare som intresserar dig i vad som är bäst för dina katter.
   Det stämmer bra att det sämsta våtfodret är bättre än ”det bästa” torrfodret men man behöver också tänka på vad det är man stoppar i katten. Många av de våtfodersorter som t ex finns i matvaruaffären innehåller mycket salter och socker för att din katt ska bli lite ”hooked” på den maten och det är inte bra i längden.
   Mitt förslag a är att du siktar in dig på Icas portionspåsar som både har bra innehåll och är prisvärda, samt ger dig möjlighet att få ännu billigare om du bara frågar nån som köper in på Ica 🙂 När man har många katter och en tajt ekonomi så är det viktigt att DU offrar dig för att få det att funka och inte offrar deras välmående för att kunna ha dom kvar.
   Jag som också har många katter och en gång satt i samma sits vet vad det innebär och det finns mycket du kan göra men det kräver av dig. Om du kan få några att gilla rått kött så kan du då och då ge köttbitar som du köper billigt med kort datum som en liten lunch vilket gör att du kan ge mindre middag osv.

   Jag inser nu att jag kanske borde skriva ner mina tips om just detta Så fler kan ta del av dessa tips.
   Tack för frågan och jag hoppas du fått lite hjälp och mer förståelse 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *