Fri tillgång på mat är en aptitdödare

Det här är definitivt inget nytt, men det är värt att prata om för det är fortfarande otroligt många hushåll som låter sina katter ha fri tillgång på maten. Så länge ”det funkar” så ser man inte problemen med det och när problemen sen dyker upp så är man nästan utom sig av oro hur man ska lösa dessa problem.

Den största anledningen att INTE ge fri tillgång på maten är just för att du slipper en hel del krångel när t ex sommarvärmen kommer och aptiten kan minska ännu lite mer. Som kattägare så kommer det då och då tillfällen då katten bara vägrar äta den mat som han eller hon alltid tyckt väldigt mycket om och pga att ägaren inte är helt påläst om hur katter fungerar så kastas denna mat och man köper nåt nytt – som kanske skapar sina egna problem.

En hungrig katt har alltid bättre aptit.
Se vad de gör i det vilda, där höjs deras aptit när de måste jaga (hjärngympa) och sedan leker det med bytet för att bli hungriga och äta.

Nu har det gått mer än 5 år sedan jag startade mitt egna lilla ”experiment” och eftersom jag har 7 katter och därför en hel del olika personligheter och individer så kan jag säga att det funkar mycket bättre när DU tar kommandot över matgivorna.

Att ha flera katter hemma och en börjar matvägra så får det en att känna som att man inte har någon kontroll över situationen. Även jag gick igenom detta år efter år, krångel efter krångel. Nu äter allihop äntligen Bozita våtfoder och Real färskfoder dagligen (MED GLÄDJE) utan matvägran och jag slipper oron som kommer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *