Himlen ringde

De hade en ledig plats som vakt i dörren. De tyckte att Jeorj var rätt kvinna för jobbet. Jag tyckte de kunde ta ett marsvin från någon annan världsdel denna gången men de var extremt bestämda.

Ett par fina somrar fick hon iallafall, en av de trettio från orm-rogga i Linköping

Nu vaktar hon ingången till de ändlösa ängarna – hoppas hon gör ett bra jobb och det dröjer evigheter innan hon släpper igenom någon härifrån…sån har hon ju vart förr.

Hos oss blev hon vuxen matrona från försynt viol

Historien är som den brukar. Matattack på morgonen, Jeorj liksom alla andra utom Ada och Ollevia som tar en stund på sig att vakna och komma fram till höhögen.

Den som var först och knuffade undan andra

På kvällen var hon helt passiv. Redan första sommaren hade hon en första smäll med sin mage och hon är den första jag klarat som haft svår diarre. Därför var jag full av självförtroende när jag började behandla henne i förrgår vid kvällsmatningen.

Nä, du får inte komma in! här sitter JAG!

Men tyvärr räckte inte det, Jeorj tittade på mig med sina ljuvliga kajalprydda ögon och ville inte ens svälja. Jag fortsatte envetet och jag har fler knep än de flesta, men icke; himlen ringde in Jeorj.

Älskade Jeorj, pussa Kenzo från mig!

Två stycken på bara några dagar och sexåringen Stella, sjuåringen Ollevia och soon-to-be åttaåringen Ada går fortfarande omkring; dementa, lomhörda och allmänt förvirrade i flocken.

Vill inte säga - de bästa går först; skulle Ada vara sämst då eller?

Jag vill bara tänka på de lyckliga dagarna nu. De lyckliga dagarna med underbart väder i somras när jag skickade Jeorj och Kenzo på walkabout lösa mellan alla inhängnader, Kenzo för att han gjort det förut och Jeorj för att hon skulle kaxa ner och släppa in de svaga i luckan. Jag är glad att jag kan se tillbaks på de dagarna idag, hon fick uppleva massor och äta ännu mer –  min lilla runda vackra teddybulle.

Gå i frid, goa gumman

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

7 Inlägg för Himlen ringde

 1. Mirjam skriver:

  Jag är glad att jag fick se dig igen, du fick ändå det bästa livet hos Irene. Det är fint! Sandi hälsar till dig där uppe, och jag ber dig att vakta dörren ordentligt.

 2. Camilla skriver:

  Gulle-Fina Dörrstopp, ibland måste man hjälpa till där det behövs. Om Jeorj kan sätta sig i himmelsöppningen en stund och stoppa kön ska jag utlysa den 23 februari till Sankt Jeorj-dagen. Skall firas med att bjuda sina smågrisar på extra omsorg och kärlek, speciellt de som är lite krassliga, halta och lytta…

 3. Marie skriver:

  Sagolikt vackra Jeorj-grisen… Hon var nästan lite suddig i kanterna så som de vackra damerna var i gamla svartvita filmer…

  Många kramar från oss… <3

 4. Karin, Greta och Jan Boris skriver:

  Så sorgligt. Fina lilla Jeorj.

 5. merlins matte skriver:

  Hon fick ett underbart marsvinsliv hos dig Irene och det är jag tacksam över ♥.
  kram ♥

 6. Tinna skriver:

  Du berör när du skriver…

 7. Charlotte skriver:

  Hon går bland högt gräs ihop med min Anton, solen värmer deras ryggar o de är som unga på nytt, fria från det som tog dem ifrån oss. Att någon så liten kan lämna ett så enormt tomrum. Små liv, stora personligheter. Och vi har båda förlorat en högt älskad familjemedlem. Jag beklagar din sorg. *kram*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *