Filmtajm

Igår var en fantastisk dag, marsvinen härhemma var ute för första gången i år och jag hittade tussilago längs vägen. Säkert inte först med det men det var mina första. Jag filmade älsklingarna och här ser du det klippet:

Det är ganska bra att vänja in gräs så här, så länge de är aktiva tror jag inte man behöver oroa sig för att de blir kalla och är de bara ute en kort stund hinner de ju inte äta så mycket att de blir kass i magen av för mycket gräs. På köpet får de stimulansen av miljöombytet, fåglar som sjunger, vinden, solen – hela vårkitet.  De var ute en 20-30 minuter igår och aktiva HELA tiden.

När jag gick ut till deras rum en halvtimme efter jag tagit in dem sov precis allihop! Roxy och Bettan kikade med ett öga men allihop låg som små söta ostbågar(som jag såg, flera var ju under gömslen). Så himla sött! Hoppas det fina vädret fortsätter!

I omplaceringen tog jag in lite sälg (vide) så blev de glada. Sen fick alla lådor och flockar någon grej i tyg eftersom det fanns nytvättat 🙂

Storflocken var roligast eftersom de är- just en stor flock. Deras röda teddytyg blev rena röda mattan för marsvin.

Små solar!

Ha en fin lördag!

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

6 Inlägg för Filmtajm

 1. Petra skriver:

  Underbart! Alldeles underbart!

 2. Frida skriver:

  Hejsan!
  Supergullig blogg! 🙂 Så roligt att det finns en blogg om marsvin liksom, den ska börja följas direkt! 😉

  Jag hade en liten fråga till dig, vet du om marsvin kan få hårbollar?
  Tacksam för svar! 🙂

  • ireneljunggren skriver:

   Tack!
   Nej, det vet jag inte. Men tror inte det eftersom jag borde hört om det isåfall. 🙂 Skönt ifall de kan slippa det iallafall!

   • Frida skriver:

    Okej, anledningen till att jag undrade var för att ibland när mina grisar varit uppe och sprungit på exempelvis golvet så kan jag hitta som en liten platt klump på en cm eller så. Den är liksom lite kletig ut och kan ha lite hår och så i sig.. undrar vad det kan vara? 😛

    • Mirjam skriver:

     En teori som baserar sig på huruvida du har hanar eller inte 🙂 skulle kunna vara att det är skräp från deras ”rumppåse”, (om du har hanar), det kan ju se ut som lite hårigt klet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *