Lisas nya flock

Lisa tillhör ju de lyckliga som omger sig med en flock. Själva orsaken till att familjen vill ha en liten gris till var att en dog.
-Vi ska dra ner, säger Ulrika. Malin börjar bli stor;  men i och med att Svea är riktigt gammal så blev det för stillsamt. Men denna gången ville vi verkligen ha en i samma ålder som de andra, Lisa blev perfekt, hon är verkligen en glad och förnöjsam tjej.

Gött samspel mellan Bebben & Lisa; "Kom och ät, det finns pellets! Kommer som ett skott!"

De andra i flocken är Punkis, Bebben, Svea & Fluffy: Fluffy är den vita, Punkis är svartmelerade kastraten, Svea, den släthåriga svartvita gamla tanten, Bebben en maffig virvel i brunt, svart och vitt. Och så Lisa; hon är som pricken över i i denna samlingen, limmet i gruppen. Snäll. Trygg.

PELLETS! HALLÅ!

Jag gillar många marsvinsägare, men visst är det extra kul när man kommer till dem som tänker själv! Jag har aldrig sagt till Ulrika att ha sina grisar lösa, det funkar sällan. Hon tänker själv;

"Nu är jag mätt, ska kolla om hyllan är som vanligt, säger Lisa"

“-Hur kul är det att sitta i en bur? hela dagen och ibland hela natten också? Nej ska det vara någon ide ska de ju vara med, de är ju våra fyrbenta familjemedlemmar! Ingen varelse är ju gjord för att leva i bur.”
Jag har ingen gudstro, tänker mer av det där “högre makt”  som så många nu för tiden. Ändå dyker talesättet av Jacques  Deval upp i skallen:
Gud älskade fåglar och skapade träd. Människan älskade fåglarna och uppfann burar.
Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Lisas nya flock

 1. Camilla skriver:

  Den där Jaques Deval skulle jag ha velat vara kompis med. Klok kille…

  Jag måste säga att det är en snygg flock de har och garanterat Sveriges trevligaste badrum. Om man skulle låna toaletten där skulle man ju aldrig komma ut. Jag antar att de har en till…

  En 12:a på en tiogradig skala ;-D

 2. Ewa Ivarsson skriver:

  .. håller med och har “stulit” detta citat och lagt det i Fredrik Steens senaste inlägg, till ngn som heter TT som tycker det är ok att sälja djur i zooaffärer, driver tydligen en sådan själv och kanske en av dem som “bryr sig”..
  Som Irene vet hade vi ju shelties, med fiiiiina stamtavlor, som dog som flugor efter ca 1 1/2 år.. men de var såååå underbara, köpta av en uppfödare.. ej i zooaffär men då fick jag ju andra problem på halsen, kallas linjeavel, ngt jag inte hade en aning om.jag inser nu att skulle jag bli med marsvin igen kommer jag försöka efterlikna ovanstående arrangemang… vilket härligt liv för de små liven. Våra släpptes ut på golvet så fort vi kom hem, sedermera även på tomten så fort det gick, men detta måste ju slå ALLT…. så kul att läsa om detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *