Baklava

För er som redan provat; ni kan sluta läsa. Ni andra; tänk er ett wienerbröd som man pressat ur all luft ur och format så att det fått formatet av en bit konfekt.

Degen kallas filodeg och är gjort av vetemjöl, vatten, salt och olja. Tillsätter hackade valnötter, mandlar eller pistaschnötter.

Special turkish delight

Sedan dränker du hela härligheten i socker och honung, kryddor och rosenvatten.

Så här ser det ut när man öppnat förpackningen.

Först är det bara för mycket sötslisk; men sedan är det gott till en kopp riktigt starkt kaffe, allra helst espresso. Men bara en bit.

Sweet Messi

Men allra sötast är Messi. Kan ju inte berätta så mycket om djuren mer än att jag längtar efter dem. Wilson var inte helt ok i magen idag; mina marsvinsvakter var bekymrade.

Inte så van vid gräs?

Men efter lite ringande hit och dit så är jag rätt säker på att han bara ovan vid gräs, vilket de underbart nog plockat in till hela omplaceringen.

Wilson och hans tre ensamma kollegor ska kastreras så snart jag kommer hem, det blir tisdag eller onsdag.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Baklava

  1. Karin H skriver:

    Jag kan lätt stå emot sötsaker som baklava och sånt. Svårare med såna godingar som Messi och Wilson och deras artfränder…

    Hoppas magen är bättre. Kanske att gräset var lite kallt också, åtminstone här i Värmland har vi haft det lite kylslaget och jag tar det försiktigt med gräset nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *