Dumpade Krabaten i Nybro

Samtal från Eragonssupporter i Växjö den 11/9-2012.

Tisdagen den 11 september klockan 07,50 finns ingenting utanför Socialkontorets lägenhet i Nybro. Tjugo minuter senare står helt plötsligt buren där. Krabaten sitter i och ingenting har han att gömma sig under. Det luktade fruktansvärt, sa Anette som jobbar på Socialtjänsten.

-Min bror fick reda på att ett marsvin finns dumpat i Nybro,  jag kan inte just nu. Finns det nån?!?

-Susanne i Emmaboda, kanske?

-Ja, vi frågar henne!

Hon kunde och hon ville, Krabaten fick det stöd i livet han behövde i rättan tid. Klipper direkt från Susannes mail:

”Har nu fått kontakt med Anette som tagit hand om Krabaten, som ska vara korthårigt, vitt och svart. Dumpat i bur med hö och vattenflaska. Buren luktade starkt illa. Hen har fått morot, gurka och maskrosblad som hen åt på imorse. Jag tar med mig ren katttransport och rent hö. Ska ta kort på det lilla livet och skicka till er. Vet ej kön- de hade inte vågat ta i hen ännu. Om det är en kille behöver han transport till Göteborg eller till adoptör . Ska kolla efter ohyra och sår.  Klippa klor och rengöra så gott jag kan. Något mer jag ska tänka på? Ska göra iordning min rena sjukbur  och sätta den i köket till hen.”

Nu har jag kommit hem till mitt jourhem. Här är jättekul, det finns fler sådana som jag och dem pratar jag med. Jättekul. Jag får springa utanför buren också!

”Har nu hämtat den lille killen. Ja, han har intakta juveler men jag var tvungen att känna efter ordentligt för att känna dem. För liten bur. Ingen kompis. Nedtrampat hö och mat om vartannat. ca 2 cm skit i botten. För långa klor. Inget gömsle.
Nu till det positiva! Han började knapra hö i transporten medan jag vände hemåt. Han höll på med det alla 3 milen. STORA pluttar. Anette kallade honom Krabaten men ett bättre namn kan vi väl hitta på ?! Ska väga  och klippa klor imorgon. Nu behöver han lugn och ro i köket för att äta och sova. Kollade igenom pälsen och hårbotten men kunde inte se nån rodnad eller löss. Ska titta i dagsljus imorgon med. Gurka ville han ha. De hade gett honom tomat men det åt han inte. Ska prova och ge honom lite olika grönsaker och MYCKET hö. Rädd  för hastiga rörelser. Ålder vågar jag inte mig på att gissa.”

Nu har jag kommit till ett annat ställe och de vill klippa mina klor. Det går väl bra.

”Har nu suttit en stund med hittesvinet som kuttrat lite försiktigt medan jag klappade. Han hade  sylvassa klor och jag klippte bort ca 3 till 4 mm per klo. Alla klor vita utom en på ena framtassen. Under natten hade han ätit upp de 2 ärtplättarna jag  lagt åt honom men inget av moroten. Nu fick han sallads kål som han börjat knapra på. Bajsat ok under natten och de är stora och ganska ljusa bruna i färgen. Rädd i buren när man rör sig runt honom så han är nog inte så mycket hanterad. Framtänderna ser ok ut.”

Kela vill de också. Kan jag väl…

Efter några veckor reste jourmatte till Göteborgstrakten för att hälsa på släktingar och då fick han som nu blivit Hittegrisen Putte hänga med till omplaceringen.

Nu sitter med galler emellan och pratar med tjejerna i flocken. Randy som är flockledare är mycket bekymrad.

 

En får stå ut…

 

Om några dagar får han Pavlos till kompis.

Allt vad människor gör mot djuren, kommer tillbaka till människorna.

                                                                  Pythagoras

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

7 Inlägg för Dumpade Krabaten i Nybro

 1. Anna skriver:

  Å gud så söt!!!!

 2. Leonore skriver:

  Han satt så stilla och fint när jag klippte. Sötnos! =)

 3. Lena Rössel skriver:

  Stackars lille kille. Underbart söt. Han ser ut som Jin och Yang 🙂

 4. Amanda skriver:

  söt liten gris! 🙂

 5. Karin H skriver:

  Han är så söt så jag blir tårögd. Putte Hittegris. Nu börjar det riktiga livet.

 6. marsvinsrumporna skriver:

  ja det är otroligt vad människan kan göra mot oskyldiga djur.
  Tur att det finns de som har hjärtat på rätt ställe och empati för de som inte kan prata själva.

  kram från oss ♥

 7. Susanne skriver:

  Putte, Putte, vad jag saknar dig …..
  Jourmatte Susanne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *