På tåget

På tåget fick någon fick nys om att Salt satt ensam hos en familj i Vara. Hon engagerade sig och detta resulterade i att en annan gav Salt skjuts till Göteborg.

Bägge sakerna skedde tack vare ett fåtal eldsjälar som kommunicerar och engagerar sig. För oss är det ganska enkelt, ibland lägger vi massor av arbete men ibland är det ganska lite.

”Vart är han på väg? Jag hänger på”

Ett telefonsamtal, ett mail, lite planering, kartläsande och samordning så kan ett litet liv få en helt annan inriktning och förhoppningsvis till det bättre.

Salt tycker att det är bättre. Hon var alltså ensam i Varafamiljen och Peppar dog för länge sen.

”Va!? vad gör du där?!” Taub är lite undrande.

Först när hon landade i omplaceringen var hon defintivt skeptisk. Så skeptisk att jag fick byta upplägg. Jag provade först i en liten flock med en snäll kastrat.

Salt var rätt elak mot honom och ju mer hon stressade upp sig desto jobbigare blev det för snälle Melker. Inte så konstigt, några år – det är länge att vara isolerad från sin egen art.

Så fortsätter han att knalla på men helt plötsligt är det nåt som intresserar nere i höet…Salt blir alldeles överrumplad när det plötsligt tar stopp.

Men idag när jag intervjuade henne om hur hon upplevde sin situation var hon helt säker: jo det var roligare här och hon tycker att sambon är ok.

Man kan säga att de lär sig av varann för Taub är inte helt erfaren på att umgås med tjejer. Taub är också snäll men han tar ingen skit så Salt fick allt tillbaks lite när hon flyttade in och började dumma sig…men nu finns det inget gammalt groll mellan dem.

Världens sötaste lilla rosa nos.

De gillar varann och även om de oftast vilar i var sitt hus händer det att de vilar tillsammans i samma också <3

Dessutom går Salt alltid efter Taub vilket han inte helt förstått.  Jag tänker på de marcherande elefanterna i Djungelboken när hon krockar i rumpan på honom.

 

 

You are entitled to your own opinion, but you are not entitled to your own facts.

Daniel Patrick Moynihan

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

5 Inlägg för På tåget

 1. Amanda skriver:

  det ser ut som Lille Trippen! <3

 2. Anna skriver:

  Så söt!!! Skulle aldrig låtit henne lämna mitt baksäte….

 3. Camilla skriver:

  Lilla salta bönan, Salt 🙂 Välkommen till marsvinens himmelrike. Här kan du alltid hitta en lämplig kompis och du kommer lära dig nya saker. Och det finns alltid någon att busa, tugga hö och snacka lite skit med…

  Kram

  den din matte mötte på tåget…

 4. Marsvinsliv skriver:

  Sötnos!! Klart det är säkrast att hålla sig hack i häl så man inte blir ensam igen!

 5. Lena Rössel skriver:

  Hoppas så att Salt och Taub får hänga ihop resten av livet <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *