Hillbilly

En av mina vänner kallar mig för ”hillbilly”. Jag hör att det inte är något direkt positivt men samtidigt skrattar hon när hon säger det. Vi diskuterar namn och det är när jag berättar att ett av marsvinen fått ett annat namn som jag gillar bättre utbrister hon;

– Irene! din hillbilly!

-Ok, jag hör vad du säger men…vad betyder det?

– Bonnläpp!

Ok, det kan ligga något i det. Jag växte upp på landet så visst är jag bonnig. När jag rådfrågar Wikipedia har den lite att tillägga och nu tycker jag inte det är lika kul att vara hillbilly längre.

Musse är också hillbilly.

Hillbilly är ett begrepp som används om människor som bor i avlägsna, lantliga bergsområden, framförallt i Appalacherna och på Ozarkplatån i USA. Termen används generellt nedsättande. Den stereotype hillbillyn ses som en fattig och obildad individ som har lätt för att ta till flaskan och vapen och som ägnar sig åt verksamheter som tjuvjakt och hembränning.

Jaja, man kan inte få allt.

Tänker på detta eftersom ytterligare ett namn blivit nytt. Det är denna lilla tjej som är sex år och blev sjuk när hon varit i omplaceringen i bara några veckor.

Lina mår bra nu.

Trodde hon skulle dö, men efter stödmatning med CC och C-vitaminboost piggade hon på sig igen..kanske blev bara själva miljöombytet för mycket för en gammal dam? Jag hittar inte hennes incheckningspapper i pärmen; antar att det råkat bli kvar i omplaceringen så jag vet inte vad hon heter egentligen. Men eftersom hon känns som en enkel själ får hon namn efter pigan i Emil – Lina

Varför är jag inte vacker, varför är jag inte fin…gnolar jag när jag tänker på henne.

Varför har jag inga pengar, inte ens en symaskin…

Lina i Lönneberga är helt klart hillbilly. Lina från Hisingen fick åka med mig hem på lördageftermiddagen. Jag är ledig från matningen på söndagar och ville inte lämna kvar henne då hon var helt stilla. Hon använde inte sina bakben. Men verkade inte ha ont. Hon är en tunn tjej och inte så värst musklad. På morgonen hade hon hoppat ur sin crash pad och knallade omkring och tuggade i min flock!

Nu kommer hon inte att flytta någonstans. Undrar om det finns nåt namn på min sjukdom? eller är ”dum i huvudet” en diagnos?

Eller kanske hillbilly?

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Hillbilly

 1. Camilla skriver:

  Lina är ett fint namn. Rut är ett annat. Min farmor hette Rut Teodolinda eftersom prästen inte tyckte hon bara skulle heta Rut och hade själv rätt nyligen döpt sin dotter till Teodolinda. Hon hatade sitt andranamn i hela sitt liv… Undrar just om någon skulle döpa ens sin hund i dag till Teodolinda. Kanske döper jag ett marsvin till det och tänker på min farmor. Jag tycker det är rätt tufft 🙂

  Jag tycker dum-i-huvet-diagnosen låter rätt kul. Jag annammar gärna den. Hoppas den smittar…

  Hillybillys har en dålig klang i mina öron. Jag tänker på ”Den sista färden” och de inavlade individerna där…

 2. Marie Hallner skriver:

  Blev rörd av din historia kring Lina, en riktig liten pantertant.

 3. Christina med Sixten,Astrid,Lycka,FrkHilleviKlarin och Py skriver:

  Bonnläpp med bonnförnuft! Tänk på oss skåningar, vi är utdömda som bonnläppar allesammans. Inte hänger vi läpp för det utan är desto kaxigare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *