Pelle…och Drew

Han har levt ensam i två år och idag fick han träffa La grande dame Drew. Hon är omplaceringens stora personlighet för stunden. Den som visslar högst, tigger fräckast och är totalt orädd.

Vem är du som dyker ner i mitt bo?

Tyvärr är hon lite orolig i sin mage så som äldre kan bli…och när Exo-Bosse tittade på henne sa han att jag skulle sätta henne på enbart hö och vatten med C-vitamin.

Hur som helst, jag närmar mig UNDER höhögen för säkerhets skull.

Men hon är frisk, sa han sedan motsägelsefullt. Jag uppskattar mycket att du kommer hit med friska djur ibland.

Jag kan förstå att det blir lite tjatigt med alla dessa sjuka djur så jag sa glatt;

– Jag har nog minst ett tjugotal friska jag kan komma hit med så du får träffa. Snygga är de också.

Jag vågar knorra lite försiktigt också…

Sedan; när jag kom ner i omplaceringen igen blev jag dyster, ska hon bara ha hö? För resten av livet!?

Inte ens han kan ju tro på att jag skulle klara det?

Hon är född i december 2006 och new kid on the block är född i maj 2007. Han har inte träffat några marsvin på två år. Två år! Han kan få äta hö och C-vitamin i några dagar, det kommer göra pelletsmagen gott.

Jaha du skulle dricka vatten, ja jag gör dig sällskap.

Båda är okastrerade men de får träffas när jag tittar på dem. Sen sitter ett galler emellan. Ingen långsiktig lösning men väldigt mycket bättre än ingen på andra sidan gallret. Sätter dem lite vid sidan av så att de inte känner doften av kål och gurka 🙂

Paprikan var alldeles ointressant innan sällskapet kom. Sen var det jättegott.

Nu har Pelle träffat Drew, damen, drottningen och säkert ett dussin namn till som mina män runt omplaceringen kallat henne. För alla ser henne men ingen, ingen ser henne som Pelle.

För Drew är det vackraste i HELA världen för Pelle.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

6 Inlägg för Pelle…och Drew

 1. Camilla skriver:

  Den du Pelle Plutt… Henne skulle man ha i höet 🙂 Men om man har alla juveler kvar blir det antingen en kastrerad dam eller ett herrsällskap för dig i framtiden. En snygging är du också i alla fall.

 2. Marsvinsliv skriver:

  Hihi Misstänker att det var hon som stod på bakbenen och tjöt i söndags=)

 3. Maria skriver:

  Åh Irene, så härligt, så glad jag blir!! Finaste Pelle har fått en vän <3 Vilka underbara bilder! Blir alldeles varm i hjärtat….

 4. Petra skriver:

  Ett av det bästa med omplaceringen är för mig när dom träffa sina nya kompisar och när dom ser hur mycket plats det finns. Jag ser förre mig när Bruno P flyttade hit eller Sune Raket. Jag ser olika tanterna förre mig som kom hit. Maja (260g) hacker tänderna mot Molly (över 1 kg) och dom bli bästa kompisar sen. Jag ser deras glädje och hur dom börjar bli tama. När dom för första gången ligger avslappnat i ett hörn. Det är med det bästa som jag vet.

 5. Gunilla Jansson skriver:

  Vilken romantisk historia<3

 6. Therese skriver:

  Åh, vad fin sista bilden är! Blir så glad när du skriver om marsvin som får träffa varandra och börja leva ett riktigt marsvinsliv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *