Dags att laga

Det är måndag morgon och mitt huvud  känns så tungt.

Gissa var?

Nä, det är väl inte riktigt sant; det är natt mellan måndag och tisdag men i morse kändes det faktiskt lite trögt.

På samma ställe som man har tv:n i taket..

Skulle till tandläkaren och det är väl bra att hon finns men det gör ju ont! Var hos tandhyginisten för några veckor sedan och då upptäckte hon att en gammal amalgamlagning som satt på trekvart.

Då fick jag en tid hos min kära tandläkare; och idag var det dags.

Idag var hon riktigt rolig. Frågade allvarligt;

– Vill du ha bedövning?

Jag skrattade. Högt. Det hade varit nåt…om hon inte bedövat mig; då hade vi inte varit klara ännu. Jag hade suttit där och studsat, jag är verkligen ingen martyr, som bara står ut. Gör det ont, då får de flesta i närheten reda på det. De flesta av er vet väl hur det känns att vara bedövad. Rätt tungt.

Såhär ser foten ut.

Till skillnad från Millie. Hon är en av överlevarna från 2010 när vi köpte trettio marsvin i Linköping som annonserats som reptilmat. Hon var vuxen när hon kom och inte i toppskick. Några månader senare flyttade hon och då verkade hon må bra.

Häromdagen kom Millie tillbaks. Hennes ena fot har tyvärr en så kallad bumblefoot. Jag har inte haft många sådana och ofta är det på rejält nedsatta djur. En bumblefot fick jag att läka med hjälp av fotbad med epsonsalt. Jag provar detta på lilla Millie så får vi se om det kan gå vägen.

Foten ska badas. Lösningen får inte komma i ögonen.

Jag vet ju inte hur gammal hon är. Hon hade diarre när hon kom in. Ofta är ju fler saker fel men jag börjar med denna helt uppenbara felaktigheten nu när magen lugnat sig.

Millie är otroligt tålmodig. Foten borde göra fruktansvärt ont, hon varken vrider sig eller hojtar. Hoppas detta går vägen.

Sov gott, lev väl, var kärleksfull mot dem runt omkring dig.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Dags att laga

  1. Monica skriver:

    En av våra adoptörer behandlade med ett gult dunderpulver och jag såg resultatet och det var verkligen fint. Mia har använt det. Helt oskyldiga ingredienser. Foten hade ingen svullnad. Det fanns någon ärrliknande rest men helt läkt. Ska jag leta efter länken han skickade till mig?

  2. Karin H skriver:

    Stackars lilla gumman, hoppas det blir bra. Och då menar jag både dig och Millie…;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *