I betraktarens öga

En vän till mig kläckte en tankvärd grej idag…kolla här:

En man på tjugosju år, han jobbar heltid på kontor, bor med sambo och deras två stora hundar. Dessutom.

Han ägnar all sin lediga tid åt att träna och spela fotboll. Sambon stöttar allt hon orkar och står ofta i lagets kiosk när de har hemmamatch. Laget och klubben han tillhör har enormt driv eftersom de ligger precis under strecket till att flyttas upp en division.

Fick ett sånt där underbart paket från en av de rara sömmerskorna idag. Som julafton är det; så roligt att ställa upp detta på Marzaren på Påskdagen.

En kvinna på fyrtiofem år, hon jobbar heltid på kontor, bor med man och ett vuxet barn, två katter och en hund. Dessutom.

Hon ägnar all sin lediga tid åt att sina tio marsvin. All den tid hon inte matar, pysslar, går till veterinären, skapar ny boendemiljö eller fotograferar dem så läser hon bloggar, faktasidor eller skriver på facebook om marsvin.

Sue-Ellen. Hon går inte till kel direkt. Men jag älskar henne.

Pojke på fjorton som bor varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa och hos pappa har han en liten hamster. Dessutom.

Han ägnar så mycket han hinner åt sin hiphopdans. Han tränar fyra kvällar i veckan och övrig tid studerar han olika stegkombinationer och program på youtube. Ibland spelar han in egna kombinationer och laddar upp. Även kläderna som han dansar i ägnas mycken omsorg.

Besatt av gräs.

Kvinna på tjugtvå som studerar designprogrammet på högskolan, bor ensam i studentlya. Dessutom.

Hon lägger varenda vaken sekund på att sy kläder. Hon lägger långt mer pengar än hon har på att köpa mönster och tyger. Så till den milda grad så att till och med hennes studieresultat riskeras.

Konstverk. Tycker jag.

Man på trettio år, jobbar som lärare och bor litet hus på landet med flickvän och två katter.

Så snart han kommer åker mekarkläderna på och han ställer ställer sig dubbelvikt över en av sina fyra amerikanare från 50 och 60-talet. Är det det inte en av hans pedantskötta underverk så är det någon av kompisarna som behöver hjälp. Bilen han och flickvännen använder för att handla mat och fara till jobbet i är en skamfilad Volvo som sett bättre dagar.

Egentligen är det ganska gott om nördar men som så ofta finns det bra och dåliga, godkända och ej godkända, häftiga och totalt helt otroligt töntiga nörderier. En del är nördar på sin fritid men väldigt många nördar i jobbet. En del har ett företag och det är deras ”baby”.

Fanatisk.

Ambitiös.

Helt uppfylld.

Fixerad.

Monomanisk.

Besatt.

I betrakarens öga, alltid i betraktarens öga. Precis som det marsvin som inget är värt tills någon bestämmer att hen är något värt.

Värt att skötas och värt ett nytt hem. Värd en ohyresbekämpning. Värd en vän och klippta klor. Värt en försäkring för veterinärvård och värd en större bolåda än de löjligt små som cyniska handlare tar fram. Värd fina grönsaker och gott hö. Värd en stor gräsmatta att springa på.

Värdefull helt enkelt.

I betraktarens öga.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *