Skräckupplevelse

Var bjuden på middag häromdagen. Vegankäk, det tackar jag inte nej till 🙂  Hemma hos marsvinsnördar av det ovanligare slaget.

Belsebub. Troligen syster till Ce’Nedra härhemma. Lovisa var den som befriade dem. De satt på annons och fick kull efter kull…Skabb och svamp och dessutom en parasit som heter Coccidios. Numera ser de djur som överlevt från detta blocketköp väldigt friska och fina ut vilket de inte var i november 2012 när de kom från Skåne med hjälp av Lovisas snälla kompis som körde dem till Hisingen.

Alla deras sex limpor har nämligen riktiga ”skräckis” namn.

De flesta har haft ”vanliga” namn innan, fem av dem kommer från Eragons.

Cujo är det marsvin som Lovisa & Micke haft längst. Första gångerna var det självklart att skaffa djur via uppfödare då Lovisas mamma som föder upp raskatter. Erfarenheterna från marsvinsuppfödare är tyvärr inget som gör Lovisa glad, men hitills är hon nöjd med mig 🙂

Lovisa och Micke heter paret som bor med sex marsvin och två katter norr om Göteborg. De är båda väldigt mån om sina älsklingar och det stannar inte där.

Diablo. Killen hela dan och han håller Mickes hjärta stenhårt i sin lilla söta tass. Hans bakgrund var som leksak till ett barn och han tillbringade sina första två år som leksak till barn med bara en kaninkompis och prata med. Kaninen pratade inte rätt språk så Diablo har lite svårt att hålla tyst nu när han äntligen får prata 🙂

De senaste månaderna har Lovisa i princip lagt alla lediga lördagar (hon jobbar helg ibland) på att städa, tvätt och diska för små och stora kravmaskiner på Nansensgatan. Micke stannar helst hemma;

– Annars kommer jag att ta med mig allihopa hem.

Miss Meyers. Åkte med mig från Stockholm förra våren. Lovisa blev störtförtjust. Cool dam.

Lovisa tycker också att det är svårt att avstå när man ser marsvinen i omplaceringen och vet att de är hemlösa.

Nu senast var det underbara marsvinet Daisy som satte Lovisa på svåra prov. Hon kämpade i flera helger och till slut var det en annan som adopterade henne. Vilket var både bra och dåligt. Bra att hon kunde stå emot men Daisy, fina, fina Daisy var ju utom räckhåll.

Nyx. Vinnare i tävlingen finaste mage 🙂 Tycker inte om mattes förkärlek för trimmern men eftersom hon har teddypäls så underlättar det skötseln.

Jag, som kan vara en väldigt klok människa, sa till henne att det är bra, det är en bra sak att klara av det och man lär sig av att avstå.

Lovisa säger att Samara är en bitch.
Samara säger att det bara är lögn och förtal.

Sen åker jag hem till mina tjugo marsvin. För jag har inte avstått särskilt ofta på sistonne och antingen får jag damma av de kunskaperna som jag så klokt berättar om, eller så…måste jag nog sluta omplacera.

Arbetsmiljörisk 🙂

Tillägg: Vill ni läsa Lovisas blogg: http://horrorpigs.blogspot.se/

Vill ni se hur Robins bror den nykastrerade superhjälten mår:

http://dumlekola.bloggagratis.se/2013/04/30/9787422-efter-kastrering/

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Skräckupplevelse

 1. Lena Rössel skriver:

  Vaken det ena eller andra Irene <3
  Trevlig Valborg önskar Tussar, Smulor, Ärtplättspappan och matte från ett svinkallt (får man säga så?) Mölle.

 2. El Diablo skriver:

  Vi i Skräckligan är väldigt stolta över att nämnas i en sådan stor och känd blogg. 🙂
  Blommorna glömde vi ju givetvis att tacka för, dem var väl till oss marsvin enbart?
  Vi tyckte om att ha dig på besök och bjuder gärna på vegansk middag igen när tiden finnes för alla parter 🙂
  / Diablo med fruar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *