Planer

Jag planerar för sommaren, tänkte det skulle bli en mera ledig sommar för mig än de senaste åren varit. Tänkte jag skulle fara bort en del, studera naveln (om jag finner den ) och cykla. Det är lätt att gå vilse i livet, särskilt om man som jag har lätt att köra in på ett spår.

Jag vet egentligen vad jag tycker om. Jag älskar att njuta hemma mest. Läsa, lyssna på ljudböcker och P1, cykla, promenera, bada i sjön uppe i skogen och jobba mig svettig med ved, målning eller annat arbete som gör nytta. Som man kan glädja sig åt resten av året. Ibland sträcktitta på en bra tv-serie. Sörpla kaffe och prata bort en hel dag  med en god vän. Skriva såklart.  Ändå har jag knappt gjort något sådant de senaste två, tre somrarna.

Jag har fart fram och tillbaks, haft tider att passa hela tiden och varit allmänt utmattad både fysiskt och psykiskt fram i augusti -september. Det är orsaken till att jag tar en planerad timeout denna sommar. Jag vill göra egna grejer igen. Bara vara. Mina barn är stora och även om det ibland är lite tufft att inse att de klarar sig utmärkt på egen hand så är det ett faktum att glädjas över. Pappa är borta. Så nu tänker jag låta denna sommaren vara MIN.

Snart flyttar jag hem omplaceringarna som finns i lokalen, går det som tänkt far de med mig nästa helg. Lördagsöppet kommer det vara i hela juni men det kommer inte in eller ut djur i någon större omfattning, bara där det är tidigare adoptörer inblandade. Det går att köpa hö och sedan har vi såklart Marzaren även under sommaren. Inga djur ska sitta ensamma i onödan men till skillnad från tidigare år ska det inte vara full omplacering över sommaren. Heller inte fullt pensionat, det ska i möjligaste mån ordnas med hjälp av nätverk. Anmäl dig gärna dit.

För alltidhem finnes för dessa fina grabbar. De har väntat länge, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. En egen familj och ett för-alltid-hem det finns inget bättre för ett par hemlösa marsvin.

Imorgon far det sista pojkparet ut till sitt nya hem på Orust. Jag har mailat alla som anmält intresse för att omplacera och adoptera. Jag kan ha missat, mailsystemet är inte jättebra sedan jag bytte till hemsida 24 så jag kanske gör nåt åt det. Har du inte fått respons så hör av dig igen.

På lördag går lite flickor ut till nya hem och nästa vecka flyttar troligen resten till Bohus, för ett seriöst gräsklipparuppdrag. De flesta ska stanna hela sommaren, flyttar bara för att undvika ensamma.

Annars blir flyttar aktuella först efter sommaren. Betalning för gräsklipparuppdraget utgår bara med mat och logi, dock med sjukvårdsgaranti utan vinster om detta behövs. Tyngpunkt på motion,  social samvaro och mycket grönt.

Friskis och svettis.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Planer

  1. Camilla skriver:

    Låter som en utmärkt idé 🙂
    Och att sätta Billy på arbetssemester på Gotland när du själv dyker ner i ett hav av gamla prylar av olika värde på en vind som skulle göra vilken lump-, loppis, auktionsamlare som helst att svimma av lycka? Är det något som kan kallas efter semestern? 😉

  2. Camilla skriver:

    …och Tor, min lilla skrutt :-* Du har säkert blivit större. Kanske till och med växt om mamma, Nora. (Men det tror jag inte eftersom hon har lagt på sig ganska mycket.) Säg nu till din nya familj att de ska ta kontakt med mig så jag får hålla en liten, liten kontakt. Du, och din bror Sam, är ju ändå födda hemma hos mig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *