Fördelar med att vara hamster

Kanske tänker ni att det slagit runt, vadå hamster? vad har det i marsvinsbloggen att göra? ibland får man ta till nya grepp för att få människor att vakna till 🙂

Jo, jag tänker på min cykel…den dyker inte upp och lusten att lägga många tusen på en ny är inte jättestor. Dels för att nya cyklar är attraktiva som just stöldobjekt och jag har roligare hål att stoppa pengar i.  Visst har vi en hemförsäkring men jag vill cykla nu, gärna i förrgår och först måste jag ju fylla i papper och jada jada.

Livet härhemma är…bara bäst. Det regnar men så fort det håller upp är hagen full med goingar. Sen går de in och torkar. Jag har en lufttorkare på i stugan så det är varmt och torrt inne.

Men så var jag i förrådet på nansensgatan igår och röjde runt. Då står en annan, väldigt liknade cykel där. Med cykelkorg och allt. Jag frågade mannen var den kommer ifrån…jo vi sparat den när någon inte ville ha med den när de flyttade. Han hävdade att det var jag som ville det och han mest tyckt den var i vägen. Jag som glömt något? det kan jag väl aldrig tänka mig?

Nu är jag väldigt glad att jag har dessa hamstertendenser, för nu kan jag cykla, idag.

Jag kallas för teflonpannan av en god vän och det blir en naturlig övergång till detta eftersom jag glömde berätta detta igår.

Peggy visar att hon kan äta.

Igår var lilla Peggy hos Exo och blev undersökt. Hon förlorade i vikt och är loj. Hon äter fortfarande men inte som marsvin brukar utan mer för att slippa tjatet. Hon har stödmatats flitigt men tappar ännu i vikt.

Bosse hade inget självklart att tillföra men berättade att han haft flera likande djur under dagen. Både kanin och marsvin. Han funderade om det kunde vara virus och då handlar det mest om att kämpa på med matning och försöka stimulera aptiten med täta matningar.

Peggy fick B-vitamininjektion eftersom det hjälper till i en stillastående tarm och vätskades upp med en ganska rejäl puckel under huden. Tyvärr är hon fortfarande loj, och ska på återbesök till Jenny på fredag.

För övrigt ska jag vara ledig på lördag. Det känns enna lite vågat men jag har vikarie i omplaceringen och ska slå mig lös och fara på äventyr till huvudstaden. Min favoritnörd åker tyvärr åt ett annat väderstreck men jag ska lära mig mer om vegomat, kolla här:

http://vegoforum.se/

 

 

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *