It Takes Two

Men det löste sig även för Micke. Kvällen efter Pucken var det dags för Neo och få en kompis igen, även han hade varit änkesingel i några dagar när Theo, den tidigare livskamraten dog helt plötsligt.

En stor liten person – Neo

Det är en förnöjsam Neo som knallar omkring i sin Billyhylla och han är enormt trygg, tittar upp och möter min blick. Står kvar när jag sträcker fram handen och luktar nyfiket.

Jag inhämtar information här, säger Micke…det här verkar vara en snällt …marsvin…

Sen släpper vi båda grabbarna på ett par filtar utanför hyllan och då blir det, minst sagt, intensivt. Det springer efter varandra åt ena hållet och sedan åt andra hållet. Det varierar vem som tar täten och hela skådespelet är ackompanjerat av ett knorrande, kuttrande och allmänt knatter.

Rumpor släpas i golvet för att lägga doftspår och stämningen är intensiv men inte hotfull och vid ett par tillfällen skrattar vi när någon av grabbarna snabbt fiskar upp ett par grässtrån när de ränner förbi gräshögen.

Man blir ju trött och hungrig av allt jobb!

Neo, som är fem blir trött och lägger sig utslängd på sidan ett par gånger men det är kort återhämtning för snart är de i gång igen. Vem som bestämmer? högst oklart men det verkar inte vara ett problem. På den stunden jag satt kvar och kollade kom inga klapprande tänder och heller inga hugg mot varandras munnar. Då känns det lugnt, men det är ofta så här – NÄR MAN INTE SPÄRRAR AV ALLT FÖR TRÅNGT OMRÅDE – för det är det som är den i särklass effektivaste åtgärden om man ska lyckas med två killar.

”För vi gillar varandra och tycker om att hänga i bokhyllan”. Neo och Micke dag 2.

Det kan gå bra ändå, men varför chansa. Om man ska ha marsvin som ska leva ihop i flera år, kan de inte få fjorton dagar på sig att börja lita på varann då utan gallerbur?

Men som sagt, glöm aldrig att de är individer! Micke funkar inte med Pucken, 5 år men funkar alltså utmärkt med Neo, 5 år dagen efter. Slutet gott. Som tur är så finns det sådana som fromme Ginger till sådana som tuffe fine Pucken.

 ”Faktumet att en åsikt omfattas av majoriteten utgör inget bevis för att den inte skulle vara fullkomligt absurd; sannerligen, med hänsyn till dumheten hos majoriteten av mänskligheten, så är en utbredd åsikt oftare troligen dåraktig än förnuftig. Det finns inget objektivt skäl till att anse att människans intressen skulle vara viktigare än djurens. Vi kan avliva djur lättare än de kan avliva oss; detta utgör den enda solida bas för vårt påstående om överlägsenhet.”
– Bertrand Russell (1872-1970)

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

5 Inlägg för It Takes Two

 1. Jennie skriver:

  match made in heaven? fina små grisar med stora personligheter! och så fint skrivet. Tack för matchmake-andet, eller som jobbarkompisarna kallade det: play date.

 2. Lena och Tussarna skriver:

  Plötsligt händer det!
  Neo och Micke <3

 3. Maria G skriver:

  Helt underbart, blir varm i hjärtat <3. Neo
  är en underbar liten kille, är så förtjust i honom. En sån go ny kompis, önskar finaste killarna lycka till.Ja det finns en för alla , som t ex mjuka, milda Knäckis som, funkar så fint med bestämde Uffe 🙂 . Pojkpar= underbara!

 4. Charlotte skriver:

  Fina, fina pojkar! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *