Vad är nytt?

På söndag är det Marzar igen. Dessutom är det sista möjligheten att  bunkra hö och shoppa livsnödvändigheter som behövs närmaste månaden till vegangnagarna. Salva till tassar? örtmedicin? marsvinsmys? Det är ju inte för evigt, bara för en månad. Så vi också får vila upp oss 🙂

En av de mer användbara tillbehör du kan ha som marsvinägare. Sätta fast vattenflaskor och fästa ihop hagar. Numera känner jag att användningsområdena bara ökar för denna smarta uppfinning.

Vi stänger med Marzaren den 30 juni och öppnar med Marzaren den 28 juli. Däremellan gör jag mig i princip onåbar utom för dem som redan är bokat med. Tänk sista söndagen så blir det rätt, både juni och juli.

Fina Linn.

Ja, vad är då nytt denna gången? inte så mycket faktiskt, har köpt in några vågar som jag tycker är bra att väga marsvin i, de kostar 150:- styck. Att väga ditt marsvin är den enskilt viktigaste saken du kan göra för att ha koll på hur de mår.

Vackra älskling CitronKajsa. Väger alldeles lagom, alla andra rykten är elakt förtal. Det viktiga är inte siffran, utan förändringarna. Ett friskt marsvin kan väga mycket men om hen rör sig mycket är det lugnt.

Sedan vill jag puffa lite för utelivet och då menar jag inte de vanliga uteserveringarna. Jag vill slå ett slag för de uteserveringarna som är billiga, just för att naturen tar hela notan.

Dock måste vi ha lite struktur, släppte vi marsvinen rätt ut hade vi nog inte fått tillbaka dem, andra element i naturen hade troligen ätit upp dem 🙁

Jag har fäst gallerhagen i en rasthage. Enkelt när man har stripes och så här kan de vara när du är i närheten. Bente visar hur det ska gå till. Hagen består av sex sektioner 48 x 25 cm.

Strukturen däremot är inte gratis. Den finns såklart i olika varianter av ekonomi och krångelgrad men eftersom jag är anhängare av ”gör det enkelt” tycker jag om dessa tillbehör.

Claire tycker gräs är gott.

Det bästa och enklaste tycker jag är en eller ännu hellre två hagar som enkelt blir platta paket obetydligt större än en sektion som är 48 x 25 cm.

Skulle jag säga bara två saker för att ge första hjälpen till marsvin så är det våg och Critical Care. Båda finner du på Marzaren.

Ce’Nedra spanar.

Ska jag lägga till en sak till är det en hage ute så att de får luft, motion och grönt under sommarperioden.

Denna mäter 90×180 cm och har skydd även ovanpå. Har du två kan du koppla ihop dem eftersom den är öppningsbar på ena sidan. Återigen kommer stripsen bra till hands, för vattenflaska och eventuella utbyggnader och ihopkopplingar. Rasthagen kostar 650:- och en mindre förpackning med återförslutningsbara stripes kommer också att finnas på Marzaren. Bente och Amy ger godkänt.

När jag numera hör om marsvin som inte kommit ut ännu i sommar fast det varit så fint väder blir jag alldeles ledsen. Slösa bort detta underbara?! Om du bor i lägenhet, investera i en hamsterhage och ta med marsvinen och hagen till närmaste gröna plätt.

Flexibla grejer.

Ta med dig, en transport med marsvin, hamsterhagen och en plastad fleecefilt som också finns på Marzaren så får både du och djuren lite sol på näsan.

Bra investering tycker jag. Funkar både inne och ute. Till hamster och mus anser tillverkaren, bra till marsvin också tycker jag.

Enjoy <3

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *