Seriöst?!?

Vem är det som slänger ut marsvin i Malmö? I början av maj hittades Philip i ett buskage i ett bostadsområde i Malmö. Nu är det slutet av juni och ytterligare en grabb dyker upp. På samma ställe.

Eller, har han varit där hela tiden?

Om du tittar noga ser du en transport som står inne i buskaget. Däri fångades Melvin.

Hur som helst; det är människor som försöker hålla Malmö fritt från hemlösa katter som förbarmar sig över marsvinskillar på lösdrift. Eftersom de hittas på samma ställe finns såklart funderingarna om de kommer från samma ägare. Sen är de vår egen transportör Anna som tar dem från Malmö till Göteborg.

En av hjältarna som ligger i buskarna och kämpar med att fånga in Melvin. De fick kämpa i flera dagar innan de lyckades.

Melvin från Malmö, sitter nu och slänger skitord till Cato, som har golvet till sitt förfogande. Förutom kastrerade Cato bor det ett par tjejer där och det tycker Melvin är förfärligt intressanta varelser. Dessa flickor kom också från Malmö med Annatransporten.

 

Alldeles sönderbiten på näsan av fästingar men annars i god form. Troligen bra mycket äldre än Philip, skulle tro två år.

Varför? bara en vanlig avlivning. Två peruaner ( väldigt kortklippta numera ) tre och fyra år gamla skulle avlivas. Det var tvunget, de passade inte in i den nya familjen. Det fanns en allergisk person, så självklart måste de medelålders marsvinen dö. För det finns ingen annan lösning.

Jo, jag behöver semester men det spelar ingen roll hur pigg jag är, sånt här gör mig skogstokig.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Seriöst?!?

 1. Lena och Tussarna skriver:

  Skogstokig räcker inte Irene. Om jag fick svära i text så skulle jag göra det. Använda alla fula ord jag kan (och det är många) över dessa människor som helt saknar empati.
  Tack och lov för alla dessa andra vänliga, empatiska vänner som hjälper våra högt värderade och mycket älskade små djur till ett bättre liv.
  Vilka ”bortkastade” djur det än är.

 2. Karin H skriver:

  Det är helt obegripligt hur nån kan anse att den enda lösningen är att avliva två friska djur för att de inte passar in längre. Vad har man för uppväxt om man kan resonera så? Jag blir så beklämd (för att uttrycka det milt!). Skogstokig är nog ett mer korrekt ord.

  Och de som bara släpper ut djuren. Jag förstår inte hur man fungerar som människa då. Vilken gullegris han är ändå, Melvin. Puss på den sönderbitna nosen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *