Krusbären mognar

Varje dag gör skillnad nu, krusbären mognar och nysådda gräset växer massor.

För nån vecka sedan var det ganska kallt, jag började tro att den sommar som skulle bli i år redan varit.

Typ ”sommaren är den bästa dagen på hela året” som ett av skämten på facebook.

Men nu är det sommar med besked, värme slösas och det är hett på dagen för en sån som mig.

Sten-Sture har tur av Mollys otur. Molly fd. Sivan trivdes inte riktigt i sin nya lilla flock, och blev riktigt sjuk av att en annan hona mobbade henne. Molly är ett marsvin som vi vet extremt lite om och jag tror att hon kanske är äldre än de tre år jag trodde först. Sten-Sture är en gammal, lite benig men pigg man. Han är född 2006. Nu får han och Molly enskilt boende hos Mollys familj. Det var inte planerat att ha två marsvinsboenden men oerhört bra gjort, tycker jag. De flyttar den 4/8.

Kolsyrat vatten och grapefruktsjuice, jag älskar det och tycker det är svalkande. Marsvinen får marinerad gurka. Jag lägger den i isvatten och C-vitaminbrus och alla verkar må fint hela dagen trots värmen.

Marsvin är ganska känsliga för värme så idag fick de första gurkstunden strax efter tolv och en till vid kvart över två. Jag tar inga risker, alldeles för många gånger har jag haft gråtande människor i luren som berättat att deras älsklingar dött av värmeslag eftersom de lämnat dem i en gassig bur och själva åkt till stranden.

Idag vågar de lite mer, utforskar mera.

Idag kom jag på ett till trick för att svalka oss; jag vattnar lite i gräset. Har vattenslangen framme för att mina teletubbietunnlar ska växa och frodas. Har vattnat nästan varje kväll och en kväll till och med jag glömde den på och somnade ifrån vattnet. Som tur är brukar jag vara ganska försiktig med mängden så det var välvattnat men jag hade inte tömt hela vattenreservoaren. Sedan hoppade jag över en kväll 😀

Vattnar alltså inte oss, utan runt om, det är riktigt härligt.

Stor skillnad blev det när jag blött ner gräsmattan en stund, en underbar svalka.

När jag gör ingenting (såklart gör jag inte ingenting, för det krävs nog en alldeles särskild styrka) så blir jag mer uppmärksam på sakerna runt omkring mig. Jag tillbringar mycket tid utomhus, slötittande på småsvinen men även en del tittande på växtligheten runtom i trädgården.

Man kan säga att jag filosoferar, och ser krusbär mogna.

 

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

3 Inlägg för Krusbären mognar

 1. Maria G skriver:

  Lyckliga Molly och Sten Sture som får allra bästa Familjen 🙂

 2. Lena Rössel skriver:

  Visst är det varmt!
  Äntligen!
  Här nere i nordvästra Skåne har vi haft en ganska kylig sommar hittills. Och blåsig. Så det har inte varit så mycket uteliv för Tussarna och Smulorna.
  Våra små får vara ute på förmiddagen innan värsta hettan. När middagshettan kommer bär vi in dem (de är ju bara fyra förstås) och så får de vara inne i ett svalt hus medan vinsch barnbarnet åker till stranden eller roar oss med annat.
  Väl hemma igen får de små komma ut igen och tugga gräs på en skuggig gräsmatta och njuta av sommarkvällen.
  Lite bärande och pysslande förstås. Men våra djur har det skönast inne när det är som varmast så vi bär gärna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *