Big Bang 3

Pappa Bing Bang Raj. Ganska trygg och fick sitta med familjen ett par dagar eftersom katastrofen; dvs att mamma Amy är dräktig för tredje gången på raken och från babyålder - redan har hänt förmodligen - Sedan i går kväll sitter han med en annan kompis men tanken på att kastrera senare och sammanföra finns.

Pappa Bing Bang Raj. Ganska trygg och fick sitta med familjen ett par dagar eftersom katastrofen; dvs att mamma Amy är dräktig för tredje gången på raken och från babyålder – redan har hänt förmodligen  Sedan i går kväll sitter han med en annan kompis och hans lilla familj får klara sig utan hans stöd men tanken på att kastrera senare och sammanföra igen finns. Vi ser dessa som traumatiserade djur, och då kan deras behov av varann vara större.

Här fortsätter J:s berättelse.

 

Lite senare på kvällen satte jag mig vid datorn igen för att läsa på mer om sjukdomar, kolla öppettider på veterinärkliniken i Hjärup och se vad jag kunde få för stöd från Facebook-gruppen. Jag hade ju inte hela lösningen klar med nya hem när jag tog beslutet att hämta djuren. Men till slut blev allt bara för mycket och det slutade med att jag satt och storgrät någonstans kring midnatt. Det var väl en kombination av alla intryck, ansvaret jag hade tagit på mig, oron för eventuella sjukdomar som kunde smitta mellan djuren och tankar kring framtiden för dessa stackars marsvin. Jag visste varken ut eller in.

Men jag fick fantastiskt stöd genom Facebookgruppen och innan jag gick och la mig visste jag att Irene skulle ringa nästa dag och hjälpa mig att lägga upp en strategi. Denna visshet gjorde att jag fick några timmars sömn under natten.

 Jag var uppe med tuppen nästa dag och tittade till djuren. De hade ätit upp alla grönsaker sedan kvällen innan och de kastade sig över frukosten. Det var inget fel på aptiten i alla fall! Tidigt på morgonen fick jag kontakt med Irene och vi pratade om olika lösningar för djuren. Eftersom vi inte hade tänkt behålla några djur i vårt hem beslöt vi att hela gruppen skulle transporteras upp till Göteborg helst samma dag om det gick att lösa.

Irene satte igång att försöka skapa en transportkedja och jag satt i princip klistrad vid datorn hela dagen för att inte missa något. Jag ringde sambon på jobbet och berättade vad som var på gång och att djuren antagligen inte skulle vara kvar hos oss när han kom hem från jobbet. Han tyckte att det lät bra, djurens bästa i första hand, och han hade ändå inte hunnit fästa sig så mycket vid dem ännu.

Jag måste bara inflika att under den korta tid som djuren var hos oss engagerade han sig helhjärtat och han gav alla djuren ett namn, även om vi inte skulle behålla dem. Han upphör aldrig att förvåna mig! Vid halvtvåtiden på eftermiddagen föll sista pusselbiten på plats i transportkedjan och jag packade in den lilla marsvinsfamiljen i bilen och körde den första delsträckan. Väl hemma igen två timmar senare stöp jag i säng och somnade. Och jag sov gott!

Fjärde och sista delen från J kommer i eftermiddag.

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *