Denna värme..

Lämna en kommentar till Denna värme..

Alltså vilken galet varm sommar det blev, härligt om man är ledig men inte alltid helt enkelt om man jobbar med djur.

Jag själv laddar numera dagen med resorb sport (tack alla mina följare för tips) . Hästarna får tidig frukost och utgång i hagen, det är ingen som kan vara ute i padockarna efter 11, det blir för varmt och för mycket bromsar det blir lunchpaus inne i svala stallet. Några av hästarna är VÄLDIGT tydliga med att säga till när de vill in.

Vi öser på med mash, vatten och elektrolyter, men alltså de tär en ständig stress att de ska få i sig ordentligt med vätska och att allt vatten ska fungera. Ridbanorna vattnas konstant..

Men så till hovarna, alltså de är så torra! Vi som oljar in varje kväll och innan varje ridpass märker ändå jättestor skillnad nu. Det sliter som bara den.

Nu längtar vi efter lite regn, för betenas skull, för hästarnas skull.

Känner ni likadant?

KRAM


Falsterbo 2021

2 kommentarer till Falsterbo 2021

Vilka dagar vi fick i Falsterbo! Det blev ett lite annorlunda år med vår Sport Edition men alla har kämpat så bra och tävlingarna har varit precis lika fina som alltid.

Tack alla ni som gör tävlingen möjlig och tack för alla fina ord för allt jobb vi lägger ner.

Mina hästar får högsta möjliga betyg, de har skött sig så fint! De har varit lugna trygga och lyssnat på mig i alla situationer här nere.

Det är faktiskt en ännu häftigare känsla att rida in i Falsterbo när man kan vara lite stolt över hur fin banan är och hur bra allting blev.

Nu ska jag njuta med ett par dagar ledigt innan jag åker hem och kör igång med resten av gänget hästar.

KRAM


Wow vilken dag

Lämna en kommentar till Wow vilken dag
Foto: Kim Lundin

Älskade häst, älskade team! 71,6% och en niondeplats. Otroligt att vi höll ihop det så fint idag. Jag har ridit final två gånger i Falsterbo tidigare, med Briman och Valbonne som femåringar. Imorgon går båda mina hästar här i final. Jag får nypa mig i armen.. tack alla som gör detta möjligt. Jag är så glad just nu.

kram


Känslorna för dessa djur..

1 kommentar till Känslorna för dessa djur..
Foto: uhipwear

Det här med att packa väskor har ju aldrig varit populärt bland några av våra hundar. Men det var något jobbigt som började igår när jag i flera timmar packade och donade och fixade. Busan blev väldigt orolig, hon la sig bland väskorna satt spänt och tittade på mig följde varje steg jag tog i hela huset som en skugga. Jag gav henne ett tuggben, gosade med henne och försökte prata bort det hela att jag inte skulle vara borta så länge. Men det växte en stor klump i magen..

När jag öppnar dörren på morgonen brukar Busan ta en lång morgontur så jag får ropa eller hämta henne, igår vände hon på stört för att vara med mig. När jag packade bilen låg hon still hela tiden precis bredvid bilen och väntade.

Det var inte lätt att lämna henne i huset hos mamma, Chrille satt och lekte med henne men jag grät hela vägen ner till hästarna. Jag tänkte du är ju knäpp i huvudet Emelie, det är en hund!

På vägen ner till Falsterbo började lyssna på hundcoachen Fredriks sommarprat. Helt plötsligt kände jag mig inte alls lika knäpp längre. Jag grät i och för sig några gånger till under hans sommarprat, för att det var så fint.

Ni som inte har lyssnat måste göra det! Helt fantastiskt bra!

Här har ni länken..

Att vi har så mycket känslor för dessa djur är helt naturligt och jag är stolt att Busan och jag redan nu har ett så fint band. Vi har aldrig varit ifrån varandra såhär länge och jag vet att det kommer gå superbra. Men det är härligt att längta hem och veta att jag är viktigast för henne.

Nu är vi på plats, hästarna är installerade i sina boxar, jag har checkat in i huset ja ska bo i en vecka och vi är redo.

Nu kör vi Falsterbo 2021, Sport Edition!

KRAM


Falsterbo prep

Lämna en kommentar till Falsterbo prep
Ozzy och jag i Falsterbo 2019

Nu är det snart dags, trots ridläger, jobb massa annat så blir Falsterbo av i år och jag är tävlingsledare igen.

Vi har packat och vi är både förberedda och oförberedda. Jag har som vanligt lite för mycket att göra, men känner mig lugnare och tryggare i många saker i mina förberedelser i år.

Det ska bli väldigt skönt och roligt att ha med sig Martina till Falsterbo, att få ha sin hemmagroom med på plats när det är så mycket annat känns som en enorm trygghet.

Diamond och Ozzy är alltid roliga att rida, och efter ett års uppehåll med Falsterbo Horse Show längtar man ju bara att få rida in på den där arenan..

Lastbilen är packad, trailern kopplad, nu är vi snart på väg, hoppas ni hänger med!

KRAM


Faithful och Dora

2 kommentarer till Faithful och Dora

Nu händer det! Dora är dräktig med Faifhul <3

Det har varit väldigt spännande att själv äga en hingst och gå igenom hela avelssäsongen med allt vad det innebär. Att också vara stoägare blir ju en dimesion till.

Jag har fattat beslutet att ”Firre” får fokusera på aveln den här perioden i år, det blir för hattigt att köra emellan och försöka träna. Faithful gör ett lysande jobb och hans sperma verkar vara av super kvalité, än så länge är alla som är kontrollerade på Markebäck dräktiga på första (!) försöket. All cred till Lotten också som jag redan hört är en grym seminveterinär.

Kul att han sköter sig så bra och som de ser ut just nu kommer bli många föl efter Faithful 2022.

Imorgon åker också Connemaran Polly till Markebäck, jag tänker att om jag ska ha ett föl kan jag likagärna ha två som går som kompisar. Kanske lyckas jag producera en riktigt fin d-ponny?

Det blir verkligen spännande att följa detta projekt jag tror att kombinationen Dora och Faithful kommer bli klockren.

KRAM


Löpningen räddar mig

Lämna en kommentar till Löpningen räddar mig

Jisses vilka varma och intensiva dagar vi haft, ridlägerstart, Falsterbo-förberedelser och alla fina hästar som ska ridas.

När det är såhär varmt skulle det var optimalt att börja rida supertidigt och sedan ligga på stranden eller vid poolen på dagen men det fungerar ju inte riktigt med verksamheten. Istället kör jag löpning vid 7 på morgonen och sedan rider jag fram till lunch. I fredags red jag sju hästar i 32 graders värme och jag kan säga att det har faktiskt aldrig varit så enkelt i värmen. Jag tackar vår fina utebana som det nästan alltid fläktar på men framförallt min envishet att jag hållit i och sprungit nästan varje dag i snart ett halvår. Jisses vilken skillnad det gör för konditionen. Det känns verkligen bra att kunna prestera på topp för hästarnas skull i värmen, jag är mer uthållig och håller fokus.

Tack runstreak!

KRAM


Bildbomb från söndagen i Kimstad

1 kommentar till Bildbomb från söndagen i Kimstad
Chrille och Harry

Vi är så stolta över Chrille och Harry som lyckades kamma hem hela 67% i debuten i St:Georg. De var så fina!

Diamond

Först ut av fyraåringarna var Diamond, min taktik att spänna bågen fungerade och nu fick domarna äntligen se hans fina gångarter och mekanik. Hela 79,8% en tredjeplats och FALSTERBOKVAL!

Faithful 9526

Jag ville så gärna tävla Faithful, planen var ju att klassen skulle varit på Brolöten och de hade allt känts ännu enklare. Trots att jag bara ridit honom fem gånger senaste månaden på grund av att han står på hingststation så valde jag att rida.

Det är inte lätt att skilja på avel och sport och denna gång blev skritten tyvärr alltför lidande. Han hade svårt att koncentrera sig vad som hände inne på banan så vi visade ingen skritt i programmet men efter så skrittade han som vanligt för en nia. Glad är jag över fin 8a på galoppen och 7,9 på traven. Nu blir det fullt fokus på avel ett tag för den här killen som har många ston på kö på Markebäck.

Jag själv håller på med Falsterboförberedelser och det är bara en månad kvar!

KRAM


Bildbomb från i Fredags

Lämna en kommentar till Bildbomb från i Fredags
Chrille och Harry

Först ut i Fredags var Chrille och Harry som gjorde en fin runda i Msv A, deras andra runda i denna klass och de har ju inte tävlat på två år så vi är så nöjda med deras framsteg.

Sedan var det Ozzys tur, han var så fin!! Mitt mål var att höja den tekniska delen från förra starten, vilket vi gjorde med bravur. Hela 69% fick vi på den delen och det känns så bra att vi förbättrar oss hela tiden.

Sista hästen ut är den nya bekantskapen Riccie Dream, en femårig valack som jag har i utbildning och vi hoppas det blir ett långsiktigt samarbete. För dagen är vi lite för gröna men jag tycker bilderna talar för sig själva vilken potential det finns.

Så glad över mitt team och alla fina hästar i stallet vilken fin helg vi fick ändå, trots snabb omställning.

KRAM