Vinter utrustningen

Det har kommit mycket önskemål om att jag ska skriva om utrustningen, i kylan som varit de senaste dagarna gäller det att klä på sig ordentligt. Jag vill gärna slå ett slag för att det faktiskt inte finns dåligt väder utan dåliga kläder.

För ett par år sedan var jag hopplös, jag försökte rida i min vanliga stövla och handskar vilket resulterade i förfrusna tår och händer.

Igår när det var sjutton minus red jag tre hästar utan att frysa, och jag tror att jag äntligen lärt mig att klä på mig!

På huvudet har jag en fleece mössa under hjälmen, det är väldigt smidigt att ha en hjälm man kan ändra storleken på för då får mössan plats utan problem. På överkroppen kör jag craft skidställ lager 1 och 2, sedan har jag uhips väst. Sedan ytterst min riktigt bra ridkappa från uhip, jag har dubbla täckjolar, nämligen uhips täckkjol även under kappan.

Runt halsen har jag en ”tub” halsduk som jag bara trär över huvudet, väldigt smidigt så att man inte fryser om munnen och kinder dessutom mycket säkrare än en vanlig halsduk.

På händerna har jag först henras inner handskar i merino-ull, utanpå det ett par riktigt tjocka slalom handskar även dem från henra.

Jag använder bara kyra k:s långkalsonger, de är i ett smidigt syntet material och märks inte under ridbyxorna.

Sedan har jag ett par softshell ridbyxor, riktigt varmt på vinter ett starkt tips även när det regnar för matrialet gör att vattnet mer rinner av än att gå rakt igenom.

Stövlarna är helt underbara såhär års, det är Petries vinter modell, fodrade med fårskinn. Under dem har jag merino-ulls strumpor.

Det jag tagit med mig mest från skidåkningen är deras utrustning och att man faktiskt inte behöver frysa!

Det låter säker väldigt påpälsat men det fungerade super och det kändes precis som vanligt att rida och jag höll mig varm alla hästar igenom.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Jag klär mig ungefär som du, alltså många lager och är noga med att välja material som transporterar bort fukt från kroppen. Jag har också en tub, i merinoull. Ett tips är att den också går att dra upp över huvudet under hjälmen. Blir inte så klumpigt som mössa. Visst är et suveränt med hjälmar som är inställbara. UHIP-kjolen jag har bara älskar jag och använder ALLTID den i stallet och vid ridning när det är kall. Stövlar har jag bara ett par ofodrade, men de står i uppvärmd sadelkammare. Är lite stora i foten och med en ullsocka i så fryser jag inte. Det är väldigt viktigt att det finns tillräckligt med plats för LUFT både i stövlar och handskar, annars fryser man oavsett hur tjockt materialet än är.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *