Mattias träning med mina fina..


Briman ordentligt påklädd i kylan

Det har varit en riktigt bra träningsdag, även om vi hade lite bekymmer på vägen dit. Punktering igen, oturen förföljer mig med däcken. Vi fick problem strax utanför Eskilstuna och som tur är bor farbror Stig inte långt därifrån så jag fick klartecken att fortsätta köra och sedan fick vi eskort sista biten och rullade långsamt mot träningen med punktering. Under träningen hjälpte Stig mig att byta däck, stort tack Stig!


Briman och Mattias

Först ut var Briman, jag lät Mattias rida honom en stund från början även idag, det är väldigt intressant att se hur Mattias hanterar Briman och hur han lösgör honom och får honom snabbare. Ibland önskar jag bara att jag hade mer tid med Mattias, jag vill veta mer hur han tänker när han rider Briman och diskutera massor, men passet är bara 45minuter och det är bäst att utnyttja passet så bra man bara kan.

När jag satt upp var träningen inriktad på lösgörande och snabbare hjälper, flytta bogarna, behålla stödet på ytter och våga ta igenom lite mer. Jag gör inte tillräckligt mycket, jag ställer men inte så mycket så att Briman ger efter, jag varierar men kanske inte så mycket som krävs. Återigen slås jag av insikten att jag måste analysera resultatet mer efter mina signaler, hur mycket mer gav han efter när jag ställde, måste jag ställa mer? Med Mattias hjälp märker jag direkt att jag inte gör tillräckligt mycket och när han har suttit på Briman hittar jag också känslan vad jag faktiskt letar efter.


Allie

Med Allie kunde vi fortsätta där vi slutade förra veckan, jag fick beröm av Mattias att hon var mycket mer framför skänkeln och i traven arbetade vi istället på att korta stegen. Hon får inte bli för långsam när jag samlar utan måste trampa på ännu aktivare med bakbenen i de mindre stegen. Passagen har hon i sig sa Mattias men för att lyckas med paiffen måste hon lära sig korta stegen och det är det du behöver träna mer på. Instruktionen var att inte börja med passagen än men att börja mer med paiffen från marken, Mattias tyckte det var bra att vi tagit hjälp av Ubbe och han tyckte det var en bra idé att träna även Allie för Ubbe.

Vi arbetade även en del byten, jag har fokuserat mycket på att få bytena raka men Mattias menade på att det är innan och efter bytet Allie går på sniskan, jag fick jobba väldigt mycket på förberedelserna och att ge en väldigt liten hjälp och sedan avsluta bytet ett par språng efter det är så jag också förbereder i serierna.
Jag har fått otroligt många bra tips idag och jag är glad att jag har bloggen, lite som min egen träningsdagbok att reflektera över träningen och samtidigt komma ihåg alla övningar.


Mattias prövar piaffa Allie från marken

 

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Det är till oerhört stor hjälp att du delar med dig så ingående av detaljer och helhet i träningen, det finns alltid något att ta med sig. Denna gången aktivitet i samling och hur tankarna går innan, genom och efter bytena. Tack!

  2. Hej! Håller m föregående, så bra ingående skrivet när du tränar, är till stor hjälp! Skulle du vilja utveckla lite det Mattias sa och visade om snabbhet i benen och inte bli långsamma.. Hur är tänket? Vad gjorde han när han red? Övningar?
    Har en stor häst m stora gångarter som lätt blir lite långsam, vet vi behöver träna på detta:)
    Tack för en jättebra blogg o lycka till 2013!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *