Träningen för Johanna med Ozzy

Det var så roligt och inspirerande att ha Johanna här och jag har känt mig peppad och målmedveten hela veckan.

Jag tänkte beskriva lite mer vad vi jobbade på med varje häst och vilka övningar och börjar här med Ozzy.

Ozzy har väldigt lätt för sig, och ibland lite för lätt, när han väl prövat en uppgift så tycker han själv att han kan den och är snabb att gissa. Till exempel i piruetterna, här kan han ofta ha lite bråttom och vänder lite för fort. Jag fick en jättebra övning av Johanna att man rider sluta mot piruetten på diagonalen, tänker tagen bakdel och sedan fortsätter i sluta igen mot nästa piruett. På detta sätt kan man sitta på en diagonal och bara fortsätta vända när det känns bra, anpassa storleken efter känslan. Efter det väntade Ozzy väldigt bra och vi fick några riktigt fina språng.

I galoppen jobbade vi också serier och flera byten efter varandra, här fick jag träna på att hålla ner handen för att komma ner mer i sadeln och att ge lite kvickare hjälp.

Ozzys trav har utvecklats så mycket och det är så roligt att se, nu leker vi också med passagen som verkligen blivit bättre och det stärker traven ännu mer. Här lekte vi lite med att rida lätt i passagen och att verkligen ha en framåt trav innan ja går in i passage. Vi gjorde också piaff och passage övergångar för första gången och Ozzy var så duktig! Så kul att Johanna pushar mig vidare till nästa nivå.

Jag är så himla nöjd med Ozzy och att Johanna sa, ”det här blir din nästa GP häst” kommer jag leva länga på.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *