Tesla träningen

Det var första gången Johanna såg Tesla live sedan provridningen för ett år och två månader sedan. Det har hänt väldigt mycket på sista tiden och jag skulle vilja säga att det var ett stort genombrott när jag kunde börja rida på kandar. På något sätt började vi nu med mer roliga rörelser och hon kommer verkligen till sin rätt.

Jag la ut ett väldigt roligt klipp från träningen där Johanna ropar, hon gillar inte när du är för rörig med handen. ”Nej jag måste sitta helt f** blixtstill” svarar jag, och det är precis så det känns att rida Tesla. Att jag måste förfina mina hjälper för att göra henne rätt och kanske är det även det som hjälper med kandaret.

Vi jobbade mycket piruettgalopp, att ja skulle ha henne lite rundare i formen och hitta lugnet och vänta ut henne. Jag har fortsatt med detta och även jobbat lite med Ozzys övning och idag gjorde vi faktiskt två fina halvpiruetter.

Vi jobbade också byten som Tesla har väldigt lätt för, jag har tränat detta ganska lite för att hon inte ska bli för het men hon förstår väldigt bra och vill gärna byta på egen hand. Även här fick jag superbra linjer att träna på, jag rider från till exempel E eller B mot A eller C, om jag byter byter jag varv men om ja inte byter fortsätter jag i samma varv. På detta sätt kan jag ligga och ”rulla” på linjen utan att det blir spänning.

Vi lekte också med piaff och passage övergångar och det var så roligt så tacksam för att ha Johanna på backen och hoppas vi kan träna snart igen. Både hästarna och jag utvecklas så mycket!

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *