Träningen för Johanna

Foto: Emmely Persson

Det blev några hektiska dagar i Skåne, det var kanske lite väl mycket med tre hästar två hundar och två lastbilar. Man lär sig..

Däremot var träningen super och alla hästar gick så himla bra! Dessutom hade jag möjligheten att bli fotad av min och Johannas fina vän Emmely Persson. Superfina bilder på mig och Ozzy.

Tesla var först ut för mig båda dagarna, jag fick direkt väldigt bra hjälp med formen. Att ha henne uppe med framdelen mer tävlingsform men ändå på tygeln och arbeta med ryggen. Mycket övergångar för att få henne ännu kvickare i reaktionen både för skänkeln och handen.

Vi fokuserade mycket på att hitta den rätta galoppen inför bytena och att jag ska våga rida galoppen mer framåt till bytet så att jag inte bromsar för att inte få en överreaktion, om jag bromsar blir det istället en överreaktion för att energin måste komma ut någonstans…

Jag fick så många bra övningar till bytena, den ena var skänkelvikning till medellinjen och sedan en volt i förvänd galopp för att få spårningen inför bytet, sedan rida lite mer framåt uppåt till bytet. Därefter gjorde jag samma övning på kvartslinjen fast utan skänkelvikning. Här kan man också lägga volterna i både rättvänd och förvänd galopp. Efter det gjorde jag bytena på diagonalen men då också med lite skänkelvikningskänsla. Det är så bra att ha lite olika övningar när unghästarna lätt gissar, bra att hitta ett sätt att komma åt så man verkligen får rätt galopp. Jag är väldigt nöjd och imponerad över Teslas arbetsmoral de här dagarna, det blev tufft på en helt ny anläggning och hon kämpade på så fint.

Foto: Emmely Persson

Med Ozzy blev fokus programridning första dagen, jag fortsätter att göra mycket av galoppjobbet utan stigbyglar på alla hästarna och känner väldigt stor skillnad så även uppvärmningen innan programmet blev utan stigbyglar.

Jag var väldigt nöjd med programridningen, lite småtips men egentligen inget jag behövde göra om och det satte ett väldigt bra självförtroende inför söndagens start.

På lördagen arbetade vi mycket piruettjobb, att bara gå in och samla på linjen men sen inte vända utan bara hitta rätt förberedelse jobb. Det var väldigt bra och jag fick till några riktigt fina piruetter så jag vet hur vi ska träna vidare.

Träningen föll som sagt väldigt väl ut med tanke på söndagens fina resultat. Duktiga, duktiga lilla Ozzy.

Tack Johanna med familj för dessa dagar!

Foto: Emmely Persson

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *