Om Emelie

Namn: Emelie Brolin
Bor: På Brolöten
Arbetar: Professionell Grand Prix-ryttare, med elever på landslagsnivå. Driver verksamheten på Brolöten men är också controller på IT-företaget Copper AB.
Agria: Bloggat för Agria sedan 2008 och är stolt över att vara en del av Agria.
Kort beskrivning: Brinner för dressyr, kärleken till djuren och fascineras av dressyren. Den här sporten gör mig mer och mer ödmjuk för varje dag som går.

Emelie Brolin är född 1984 och uppvuxen på Brolötens Stuteri där hon också bor, har sin verksamhet och sina hästar.

Emelie driver verksamheten på Brolöten tillsammans med sin familj, där man har kursverksamhet med inriktning på dressyr, ridläger på sommaren men även jägarexamen och konferenser. Emelie är även controller och HR-chef på ett företag i Stockholm.

– Oftast börjar jag dagen på Brolöten med träning av alla hästar, sedan åker jag till Stockholm. På det sättet hinner jag med allt, berättar Emelie.
Målet är att en dag ta över Brolötens Konferens- och Dressyrcentrum tillsammans med lillebror Christian.
– Christan är den mer praktiske av oss. Han kör traktor och fixar staket medan jag kan sköta ekonomi och marknadsföring.

Emelies främsta förebild inom dressyren är Anky van Grunsven, som sedan lång tid tillbaka är hennes tränare.
– Hon är en superb ryttare med power i ridningen. Dessutom har hon en fantastisk personlighet och fångar åskådarna med sitt sprudlande leende, säger Emelie.
– Patrik Kittel är också en mycket bra förebild, som jag har haft förmånen att arbeta med.

Både Anky och Patrik bor långt bort och till vardags tränar Emelie för Jeanna Högberg. Emelie är också med i Knytkalasets plantskola.

Emelie tränar även utanför ridningen – hon har bland annat åkt Vasaloppet – och tycker det är viktigt att ryttare inte bara tränar hästarna utan också sig själva.

”Den här bloggen ska visa en ärlig bild av hur hårt man jobbar för att ligga på elitnivå. Jag vill visa med och motgång. Jag vill alltid våga visa rätt bild och jag vill alltid våga säga vad jag tycker. Framförallt vill jag motivera alla att jobba lite mer för att nå sina drömmar.”

Delta i diskussionen

 1. Hej Emelie, mitt namn är Sandra Wigfors och jag är en utav grundarna till företaget AW agency som är Sveriges första blogg agentur. Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att berätta mer om oss men jag hittar ingen mail-adress?

  Du får gärna maila mig på sandra@awagency.se så kan jag förklara mitt ärende närmare.

  Mvh,
  Sandra Wigfors

 2. Hej Emelie!
  Jag hittar inte någon mail adress till dig.Jag är en ambitiös tjej som fyller 17 år i höst som söker sommarjobb i sommar. Jag rider själv och har två hästar. En D-ponny som jag tävlar nationellt dressyr på och sen en stor häst som är 7 år som jag håller på att utbilda själv och som jag ska debutera Msv i vår. Jag tränar regelbundet för Jennie Larsson. Jag är ansvarsfull, strukturerad, noggrann, effektiv och ser alltid till hästarnas välmående i första rummet. Jag undrar om ni är intresserad/har behov av sommarjobbare i sommar? Jag är en framåt och glad tjej som vet vad hästjobb innebär. Hör gärna av dig om det låter intressant!
  Mvh Emma Hagström

 3. Hej!
  Brukar läsa din blogg, superinspirerande och bra läsning.

  Det är så att jag letar häst och undrar om du vet någon i åldern 4-8 år, minst 165 i mkh.
  Trevligt temprament och stora taktmässiga gångarter.
  Maila gärna tillbaks om du vet någon lämplig häst till salu. Maxpris 160 000.

  Med vänliga hälsningar
  Emma Lundh

 4. Hej Emelie!

  Jag heter Alexandra och arbetar som marknadsansvarig på Svenska Mässan och bland annat för EuroHorse, skulle gärna vilja komma i kontakt med dig.-

  Har du möjlighet att maila mig för vidare kontakt?

  MVH
  Alexandra Fjällman

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *