En härlig morgon.


Nu har jag gått och lagt mig tidigt två dagar i rad vilket har gjort att jag känner mig pigg och glad. Jag trodde sömn var överskattat men det är det nog inte 😉

Som ni ser på bilden så har jag min ”favorit gå ut med hundarna mössa” på mig och en kopp kaffe i pappersmugg. Jag älskar verkligen pappersmuggar. Jag vet inte riktigt varför, men jag gör det. Till och med hemma så står det ett rör med pappersmuggar bredvid kaffemaskinen.

Alldeles strax är jag ute i skogen med mina hundar!

Jag har fått flera arga mejl tack vare den artikel jag la ut på fredriksteen.se igår. Man verkar vara arg för att jag uppmuntrar hundägare att vara elak mot sina hundar………………..?
Faktum är att jag känner att detta snart endast är komiskt. Snart tror jag att några faktiskt driver med mig, skämtar med mig.

I något mejl stod det till och med att jag uppmuntrar djurplågare.

Ja, ja….. Ni som sänt mig dessa mejl får gärna vara med mig en helg hemma och följa mig och mina hundar.
Efter denna helg har jag bara som krav att ni är ärliga.
Är jag elak mot mina hundar? Är min hundar lyckliga? Följer mina hundar mig enkelt och naturligt? Ser mina hundar upp till mig? Har jag några problem med mina hundar? Verkar mina hundar begränsade på något sätt? När jag tränar lydnad, arbetar jag då med positiv förstärkning?
Att ni är ärliga är mitt enda krav, ok?

Nu drar jag ut i skogen….. hörs senare idag.

 

9 svar på ”En härlig morgon.”

 1. Hejj Fredrik

  Vad krävs för att få kalla sig hund instruktör?
  Tycker såna ploppar upp lite överallt.
  Borde dom inte kunna visa vad dom gått för utbildning?

 2. Du blir nog inte av med nötterna hur du än gör Fredde 🙂 De verkar inte ha viljan att se någonting annat än sin egen sida av saken och är således fast i sitt synsätt. Trist för dem då. Jag tror jag ska skicka ett sånt mail bara för att få hänga med dig och dina hundar en helg…hahaha.

  1. Såg nu att jag skrivit lite dumt, inte ska du bli av med nötterna. Jag menar ju så klart folk som agerar som nötter, Eller ju, du fattar vad jag menar. Som det kan bli 🙂

 3. Du är ABSOLUT ingen djurplågare.Ha, ha, ha hur kan de säga så? Oj, vad man skulle vilja prata med dom. Med dina metoder är det ordning och reda, hunden älskar det du gör. Ser de inte det? Koppla av i skogen och fortsätt köra ditt race. Ställer upp för dina metoder till 100% Har varit instruktör i mååååånga år Du är bäst.

 4. God förmiddag…

  Jag tänkte precis som Cicci 🙂 Du kommer nog få en hel massa folk hos dig framöver.

  Det går bättre och bättre med Bama, han skäller mindre och definitvit inte hela tiden vid hundmötena. Visst han hoppar också men det är lättare att kontrollera honom nu än tidigare.
  Instruktören på hundkursen vi gick sa härom veckan att jag borde klicka in honom, att det borde hjälpa till vid hans stress vid många hundar på samma ställe, eller vad man ska säga. Vad tror du om det? Han stressar väldigt lätt upp sig då det är många hundar runt omkring, vilket har gjort att hundkurs är ganska så svårt för tillfället. Vissa gånger går det relativt ok medans andra helt åt fanders.
  Men skam den som ger sig.
  Mina planer för hunden har varit stora och en vacker dag så kommer han och jag dit *lovar*

  Ha en trevlig dag ute i solen.

 5. En annan sak jag vill ta upp detta med klicker.
  Många jag frågat varför dom använder denna berömda klicker skruvar på sig och kan inte riktigt svara varför.
  Så jag frågar här varför,jag ser dom klickar sina hundar för allt,sitt ligg osv.
  Jag kan vara korkad vilket jag inte tror om mig själv ha,ha.
  Men min doggis gör ju det utan klicker,varför ska man då andvända klicker.
  Kan nån svara om klicker.
  Jag säger hellre till min hund vad han ska göra.TAL.
  Jag har nog inte förstått poängen med klicker.

  1. Klicker har faktiskt visat sig vara ett bra inlärningsverktyg som gör inlärningen snabbare och bättre. Klickern fungerar som en bro som förbinder ögonblicket hunden gör rätt med en belöning. Detta gör att man kan förmedla till hunden EXAKT när den gör rätt och man gör det alltid EXAKT likadant – en klicker låter nämligen alltid likadant medan vår röst (om vi skulle säga ”bra!”) påverkas av bland annat stress, frustration, talhastighet, halsont etc.

   Så klicker är ett underbart verktyg att använda och jag har faktiskt aldrig träffat någon som klickar utan att förstå varför. Klicket betyder helt enkelt att ”en belöning är på väg” vilket är underbart då träningen går snabbare och smidigare.

   1. ”jag säger hellre till min hund vad han ska göra.TAL.”

    För att vara lite mer klar på den punkten. Man använder klickern under inlärningen – för att lära hunden ett kommando/trick. Men när det väl sitter behöver man inte klickern längre.

    Sen kan man självklart träna på olika sätt. Det klassiska är ju att hunden gör rätt, *klick*, belöning – repetera. Sedan kan man shejpa in beteendet vilket kanske är det bästa, men som jag själv stundom haft lite svårt för.

 6. hänger inte med riktigt:)!
  var någonstans i artikeln skulle du uppmuntra ”djurplågare”?
  mycket märkligt…

  det är ju så fruktansvärt enkelt,
  men folk gör det så svårt.

  men visst,
  är ett gnäll-mail vägen te att få ”hänga med Fredrik och hans dåggar” så kanske jag med ska skicka nåt arg-mejl…fniss du lär få en hel hög folk efter dej nu:)!

  du kan ju lite fint påpeka för dom som mejlar att det finns en anledning till att du gett ut filmer, böcker, har föreläsningar med mera..? om dom missat det liksom?!

  ha en lövely dag!:)

Kommentarer inaktiverade.