Så här ser han ut!


Kjelle Ström med sin ”hundtränarhatt”. Nej, så illa är det inte. Jag var hemma hos honom häromdagen och tog en kaffe. Jag tvingade då honom att posera framför kameran med sin fina hatt.

Är Stockholm den enda plats i Sverige med snö på nu? Det känns så faktiskt. I helgen var jag ju nere i Skåne och där var det verkligen vår. Visst kan man känna att våren är på G även här i Sthlm, men mer än så är det inte.
Men…… barnen tycker ju det är sååå kul med snö!  Eller?

De händelser som händer där hundar är inblandade kommer faktiskt för många hundägare som en chock. Man får höra beskrivningar som – ”det kom som en blixt från ovan”, ”Han har aldrig visat något tidigare”, ”det måste vara något fel på min hund”, ”den andra hunden gjorde ingenting”, ” jag kan ju inte ha en hund som nafsar efter barn” och så vidare.
Kan du lita på din hund? Läs mer om det på fredriksteen.se

I alla, eller i alla fall många situationer, så tror jag faktiskt att vi är väldigt orättvisa mot våra hundar. Att vi faktiskt glömmer bort att våra hundar är just hundar.

Hörs senare idag………………

4 svar på ”Så här ser han ut!”

 1. sant!
  MEN… vissa hundar är dock mer svår-lästa än andra. Min ena hund är så tydlig med sina signaler, som ett textboks-exemplar…
  medans min andre visar extremt lite och är svår att läsa av.
  Min softis som jag fick ta bort, ( ja det gnager än) vidhåller jag inte hade signaler alls.
  det var totalt omöjligt att läsa innan,
  en dr jekyll/ mr hyde-hund.
  vad det beror på vet jag inte,
  men om det har med uppväxten att göra, att en hund totalmissar/ hoppar över/ signal-grejen, och går från sovandes till full attack typ? misstänker det.

  jag älskar att kika på mina hundar, och läsa av dom,
  och han som har ett jättetydligt språk här, är den som vuxit upp, i en bra familj ( innan han kom hit) är trygg i sig själv och nöjd.
  den andre är 2,5 år där vi inte vet vad som hänt, och han är mkt mer otydligt och rädd.

  samt softisen som kom från en sönder-stressad miljö och många byte av familjer innan.
  att valpen får tid med sin mor o syskon första tiden är nog av extremt stor vikt när dom ska lära sig ”signal-systemet” om dom inte får den där första tiden som valpar, med mycket uppfostran och stöttning, när dom gör rätt och fel,
  tror jag att det självklart blir mycket svårare för hunden att kunna signalera.

  lita på sin hund? jo det gör jag, men vet att min lilla Toffla, kan vakna en dag med ex tandvärk, och så går nån unge fram och ska klappa och min hund råkar bita.
  det finns ju alltid en liten procent att ett djur gör något, eftersom det är just ett Djur, en levande varelse.

  nyckeln är att vara mycket med sin hund och lära sig tyda vad den säger, så att man kan ”lita på sin förmåga att läsa av sin hund” till 100 procent, istället för att ”lita på hunden till 100 procent”.

  ha en lövely torsdag!

 2. Vi har fortfarande snö hos mig, men den försvinner snabbt… för andra gången. Hoppas den inte kommer tillbaka en tredje gång.

  PS: Fin hatt! 🙂

Kommentarer inaktiverade.