Kort förklaring till det inträffade!

Jag och min pappa var med om en allvarlig bilolycka igår mellan Nykvarn och Södertälje. Min pappa fick ordentligt livshotande akuta skador på huvud.

Det tog 12 minuter innan räddningstjänst kom till platsen. Till en början var jag själv med att försöka få igång min pappas andning, men snart kom fler människor till min och pappas undsättning.

Min far vårdas nu på sjukhus och har mirakulöst överlevt med frakturer i huvudet. I det stora hela kan man prata om mirakulös tur i oturen och han förväntas bli helt återställd trots allt.

Det var en fruktansvärd upplevelse även för mig och det känns nästan värre idag än då det hela hände.

Mina två hundar som var med i min bil klarade sig helt utan skador. Sannolikt tack vare en, kraftigt nu tilltryckt och förstörd bilbur. Brandkår fick använda verktyg för att ta in sig till hundarna.

Jag repar mig snart och planerar göra det som jag har inbokat redan från i morgon. Även om min pappa inte kan säga det till mig så är jag säker på att han skulle bli sur annars. Jag kan just nu vara svår att få kontakt med via tel eller mejl, hoppas ni har överseende.

Jag är otroligt tacksam för de som hjälpte oss. Jag är skyldig er!!!!

25 svar på ”Kort förklaring till det inträffade!”

 1. Kanske är en lite okänslig fråga, men ack så relevant. Hur behandlar man hundar som varit med om en bilolycka? Ignorera det eller bör man hantera den rädsla eller dyl som hundarna ev. känner?

  Hur som helst, skönt att alla inblandade klarade sig fint, både två- och fyrbenta. 🙂

  1. Jag tror inte att frågan är okänslig (möjligen tidpunkten för vissa) och som du säger den är relevant. Bra fråga.

   1. Håller med, kände likadant efteråt… lite dålig timing. Det får bli en fråga för ett annat tillfälle. Det viktiga är ju att alla klarade sig och att alla inblandade får tid att smälta upplevelsen.

    1. Och kanske på samma gång prata om första hjälpen på hund. De flesta tänker bara på hur man ska göra vid sår och ev frakturer… men om det är allvarligare så behövs andra åtgärder som kan vara bra att kunna.

     1. Jätte bra också!!!

      Tänk vad mycket det är man bör tänka på och förbereda sig på och ändå tänker man aldrig på det.

      Vad hemskt det måste vara att hamna i en likande situation och inte kunna hjälpa till. Speciellt om det slutar illa 🙁

     2. Det är precis så det är, Eva. Det är så många saker man bör känna till, men det händer inget förrän olyckan redan är framme… och då är det ju också för sent.

 2. Vad fruktansvärt! Men tur att ni fick hjälp så fort och att det verkar gått efter omständigheterna bra ändå. Så klart är du chockad och uppriven – allt brukar inte riktigt sjunka in på en gång. Ta nu hand om er och tänk på att när känslorna kommer ikapp, kan reaktionerna komma. Kanske ändå läge att omplanera närmaste dagarna?
  Tänker på er. Kram.

 3. Vad otroligt skönt att höra att det fanns flera på plats som kunde hjälpa dig och din pappa. Det värmer mitt hjärta som gammal HLR och 1:a hjälpen instruktör.

  Glöm inte bort dig själv i det här Fredrik. En av de viktigaste punkterna i krishantering, är att prata och få ur sig upplevelsen, så se till att du får prata av dig. Om det inte var någon annan där som du känner, så prata med familj och vänner.

  Tack och lov att både du och hundarna är ok, och att de tror att din pappa kommer bli helt återställd.

  Kram från oss till hela familjen!

 4. Vilken hemsk upplevelse!

  Du har berättat att du är väldigt mycket för fysisk kontakt och det är bra, men just nu hoppas jag att du är den pratiga typen också.

  Jag tror att det är urviktigt att man bearbetar händelseförloppet!

  Klapp på kinden och en kram från mig och jag hoppas att din pappa repar sig fint och snabbt.

 5. Oj Det var inget trevligt, men hoppas ni ALLA mår bra. Givetvis kommer alltid tankar efteråt. Hoppas ni kryar på er. Och sist men inte minst……hundar ska vistas i bur i bilen !!
  Jätteviktigt. jättekramar till er alla !!!

 6. Vi håller tassar och tummar för ett snabbt tillfrisknande för din pappa. Kramar till dig Fredde.

 7. Efter den förklaringen så förstår jag varför Kerstin, nästan, blivit religiös.
  Det hade ju uppenbarligen kunnat sluta mkt värre än det gjorde.

  Jag håller tummarna för din far och hoppas att han snart är på benen igen.

  Snacka vet jag att du kan, men som någon sa se till att prata och prata mera för att bearbeta dina egna känslor. Det gäller även övriga familjen, jag vet att bara vetskapen om att det kunnat sluta mkt värre kan kännas förfärligt.

  Kramar till er allihop.

 8. Vilken änglavakt ni haft!
  Hoppas att din pappa krya på sig snabbt.
  Som så många andra har sagt,ta hand om dej och prata om det. Man lever nog i chock ett tag,men sedan kan det komma en massa känslor.

  Sköt om dej och alla runt omkring dej.
  Kram

 9. Va fruktansvärt!!
  Men tur att ni klarade er.
  Har du möjlighet att lägga ut en bild på buren (om du har den kvar),kan ju vara vettig för oss att få se hur VIKTIGT det är att ha en bur till sina fyrfota!!

  Fredde vad du än gör nu prata,prata,prata med vänner å familj,det är bästa medlet när det har hänt något sådant här.
  Kram på dej Tänker på dej å din far

 10. Oj oj oj… snacka om änglavakt. Fredrik, vi hoppas att du, din pappa och hundarna mår bra, efter de hemska omständigheterna som bilolyckan ni var med om.
  /Kina och hundarna.

 11. Ibland kan man vara glad att turen är med på sin sida!! Jag säger grattis nåt annat kan man inte säga!
  Var med om något liknande för drygt ett år sedan, min då 21-åriga dotter hade lånat min bil en morgon när jag var ledig. Låg i sängen när hon ringde o talade om att hon faktiskt hade kvaddat min bil o vet du mamma den är platt för jag står långt ute på en åker. Mitt svar blev ja ja ta det lungt, trodde inte det var så allvarligt. Sen hörde jag helekoptrn landa o någon skriker , det är någon som lever i den här bilen! Vi hade turen på vår sida, hon hade bara några glasbitar i fingrarna. Men hon levde efter en sån åktur! Jag fick köpa ny bil men vad spelar materia för roll!!! Vi firade livet den kvällen med champagne<3

 12. Ta hand om dig och din familj. De är viktigast. Tillåt dig själv egen tid, utan blogg och andra uppdrag. Kram på dig

 13. Agnes….nu är det mest UTE ,som gäller…Har varit toppenväder.!!! Saknar Alice med flock…!!Men nu verkar vi får ”vårväder” grått ….men vi har mycket snö o kalla -20 på morgnarna…(har haft två vänner som nyss omkom i en otäck bilolycka)
  Rickard : tycker inte alls din fråga är obefogad, Vad gör man, kan väl vara bra att veta Innan. Men givetvis hoppas slippa hamna i den situationen. Att bur är viktig det har jag alltid sagt.
  Hoppas alla inblandade mår bra. Själv är jag valpsugen…

 14. oj, käre vän! vilken upplevelse! all tacksamhet flödar att olyckan gick så ”bra” som den gjorde, men förstår att det kan bli lite känslo-stormar och chock-aktigt,
  efteråt!
  ta det väldigt lugnt nu, det kan hända du inte reagerat riktigt på händelsen än, många blir chockade en tid efteråt istället,
  och kopplar inte ihop sambandet med händelsen ” den var ju då”..
  det där lät som en tuff situation,
  du behöver tid att smälta, bara vara och inte ta på dej något som helst arbete precis just nu!
  tycker jag:(

  många varma kramar till er!!

 15. vilken tur att det i slutändan gick bra för er alla!
  ta hand om dig och din pappa, samt hundarna!

 16. Oh herregud 🙁
  Tack och lov att det gick ”bra” för er alla,hoppas din pappa repar sig ordentligt!
  Ta hand om dig,din far och hundarna.
  Många styrkekramar // Malin.

Kommentarer inaktiverade.