I så fall var det klumpigt av mig.

Hej Fredrik!

Av en händelse gick jag förbi en TV där du pratar om olika hundraser vs ”enkla” att hantera. Du nämnde att Springer är ”enklare” att hantera t.ex. än en schäfer. Som ägare av en Springer hävdar jag att detta är en relativ krävande ras och inget som man bör skaffa som förstagångshundägare.

mvh. XXXXX

Hej.
Jag är inte helt säker på att jag använde uttrycket ”enklare” och om jag gjorde så är det fel.
Springer Spaniel är en ras jag verkligen gillar, och det brukar jag säga oxå.
Det jag med säkerhet brukar säga är att Springer spaniel är en följsam ras, om man behandlar den rätt vill säga.
Men… om du tolkade min ”sägning” som du skriver i ditt brev så kan jag bara säga att det var klumpigt uttryckt av mig.
Men att exempelvis en Springer skulle vara en bättre förstagångshund än ex vis en Rottis generellt sätt, det vill jag nog påstå.
/ Fredrik Steen

 

Tjena Fredrik! Vill börja med att säga tack för allt du gör för hundsverige.

Dina böcker och det du skriver på din blogg har hjälpt mig så förbannat mycket.

Vi har för ett tag sen förlorat våran första hund pga sjukdom och ska nu skaffa en ny, en boxer precis som vi hade tidigare.

Jag tycker jag lyckas jättebra med hon, både på och av lydnadsplan, följsam och härlig.

Jag har nu en fråga. Vi är ett gäng som brukar träffas och träna och min fråga är till dig: Hur ska jag får våran valp att inte bry sig om andra hundar? Ska jag göra som vid hundmöten, alltså med fysiskkontakt säga åt honom att det där ska du strunta i? Känner mig lite osäker i just denna situation. 

Återigen tack så mycket för allt du gör, du är kung!

Med bästa hälsningar/ XXXXX

Hej.
Tack för ditt brev, jag hoppas nu bara att jag förstår dig rätt.
På promenader då du och din hund är ute själva så tycker jag du ska ”tala om” för din valp att ni struntar i andra hundar. Men då ni träffas i grupp för att träna lydnad så lär sig också hundarna att känna igen varandra.
På klubben lever jag med mina hundar efter följande – På klubben finns bara jag att leka med. Det är upp till mig att göra mig så kul och intressant som bara möjligt. På klubben har jag oxå nolltolerans för mina hundar att hälsa på andra hundar.
På klubben är vi för att träna, ha kul, och arbeta.
Så tänker jag.
Återkom om jag tolkade dig fel. // Fredrik Steen

2 svar på ”I så fall var det klumpigt av mig.”

  1. Jag har samma regel överallt. Jag är en person som tränsr lite var som. Mina hundar ska hålla koll på mej inte på andra. Funkar för mej. Viktigt tycker jag att de får störning av olika slag. Jag måste alltid vara roligare än andra 🙂

  2. När jag var aktiv så var vi ett gäng som tränade tillsammans, hundarna fick leka med varandra i skogen, men på lydnadsplan var det förbjudet.
    Där tränade vi bla. inkallning vid sidan om varandra, men åt motsatt håll.
    Det var faktiskt inte ens problem första gången, det enda som ställde till det var att ena kompisens rottistik hette Pepsi och min schäfertik Bessie, så de var på väg mot fel förare ibland. 😉

Kommentarer inaktiverade.