Ett alltid är inte alltid ett alltid, och det ska du alltid tänka på!

Skärmavbild 2015-10-22 kl. 17.27.29

Jag fick en videohälsning idag 🙂

På min instagram @hundcoachen kan du titta på klippet, och höra vad Victoria Silvstedt säger till mig 🙂

Annars vill jag säga att du absolut INTE får missa kvällens avsnitt av ”Mitt liv som valp”. Kanske är det mitt favoritavsnitt. Vilket är/blir ditt?
Klockan 20 00 i kväll, på Sjuan!

 

Ett alltid är inte alltid ett alltid, och det ska du alltid tänka på!

Framför allt gäller detta då vi håller på med hundar. Inget är hugget i sten, och förutom att det alltid handlar om en individanpassning, så kan olika typer av situationer och händelser skapa undantag eller annat.

Jag är emot stryphalsband, och använder det aldrig…….. Om jag inte är orolig för att hunden kan bli rädd eller skrämd, och kan krypa ur halsbandet och försvinna iväg/skada sig.

Att rycka i kopplet är alltid fel………… men om min hund biter sig fast i grannen så är det klart att jag rycker till i kopplet om det behövs för att hunden ska släppa.

Min hund får aldrig hälsa på andra hundar under en promenad……….. Jorå, visst kan jag göra ett undantag då och då. Även om jag vet att det inte är särskilt bra.

Jag ville bara ta upp detta, och be dig tänka på detta….. jag tror det är bra att inte låsa sig för vissa saker.

I morgon blir det ingen Nyhetsmorgon för mig och LillaNymo….. Detta på grund av den tragiska och otäcka skolattacken idag.
Man känner att det är bättre om LillaNymo och jag kommer igen nästa vecka istället, och det håller jag verkligen med om.

Så fruktansvärt tragiskt och otäckt……..

 

 

7 svar på ”Ett alltid är inte alltid ett alltid, och det ska du alltid tänka på!”

 1. Ja fruktansvärt 🙁 var bara en tidsfråga att det skulle hända. trippelmordet i Uddevalla var inte längesen och nu Kronans skola i Trollhättan 🙁 vålden breder ut sig.

 2. Ok, då fortsätter jag att vara inkonsekvent konsekvent då…

  Vad gäller dagens tragedi så är det svårt att sätta ord på känslorna. Jag lider med alla drabbade och deras familjer. 🙁

 3. Tittade på programmet igår och kan inte låta bli att irritera mig på den stackars valpen som dotter fått som ”leksak”! Vad ska det bli av den kraken? Mina barn och förmodligen inte dina heller (mina är vuxna nu) skulle aldrig få använda en valp som leksak! Finns nog många som tycker det är gulligt men till den skaran hör jag definitivt inte!

 4. Hitta inget passande inlägg att ställa min fråga på.
  Jag har en liten pomeranian tik på snart 6 månader som är världens godaste vänligt och arbetsvillig men de är så att så fort hon ser en annan hund så börjar hon tok skälla även om hon här en annan hund skälla så om de råkar va en hund på tv så blir hon tokig.
  Jag vet inte riktigt hur jag ska tackla detta problem.
  Hon skäller altså aldrig annars utan bara på andra hundar.
  Jag vill tävla med henne och ställa ut henne men skämms för att ta henne med mig när hon skäller så fort hon ser en annan hund. Könner mig som en usel matte som inte ha kontakten med min hund:/
  Har du något tips så hade jag blivit dig evigt tacksam 🙂
  Kram lowas matte

 5. En helt annan fråga. Hur tjock ska en labrador vara? Eller en hund överhuvudtaget? Jag tränar min labbe och låter henne inte bli så tjock som majoriteten av alla labbar är. Men vart tycker du går gränsen. Snälla svara inte att man ska känna revbenen.
  Kram

 6. Hej Fredrik, skulle gärna vilja ha ett råd av dig, bästa sättet att komma i kontakt verkar va här i ditt kommentarsfältet.
  Jag har nu haft min (Saluki) valp i 3 veckor och hon är nu 4 månader.
  Hon är min första egna hund och valp och det är verkligen ett jobb med en valp, och speciellt att uppfostra på egen hand, men det är väldigt kul och jag lär mig saker varje dag.. Om henne och mig själv!
  Innan hon kom hem till mig och fortfarande så läser jag mycket det du förespråkar, på nätet och i dina böcker… Och jag köper mycket av det du säger så du kanske kan hjälpa mig i det här – hon är inte alls så förtjust i att gå på promenad, iallafall inte när det är bara hon och jag, är vi fler så går det bättre. Ibland har vi tagit bilen och åkt till skogen och de älskar hon förstås, så det är inget fel på nyfikenheten. Då går de lika bra att gå i koppel som lös.
  Men här hemma är hon väldigt ängslig, på tomten till huset går det fint och allt är jätte spännande och hon är väl egentligen nöjd med att bara va där men jag vill ju gå på promenad och undrar nu givetvis vad jag gör för fel. Vissa dagar är bättre än andra, men jag får alltid lirka bära och ibland bara dra i kopplet och det tycker jag ärligt talat är jätte jobbigt, jag vill ju inte att det här ska förstöra vår relation och förtroendet vi bygger upp. Vissa säger att en valp inte ska gå på promenad förrän den är halvåret medan andra säger att jag bara ska dra i kopplet o gå. Om det är så att en valp inte ska gå på promenad förrän den är äldre och att då kommer dom naturligt att vilja gå mer så accepterar jag det totalt! eller är det så att jag låter henne få bestämma för mycket, har man för dålig auktoritet helt enkelt?
  Börjar känna mig som en misslyckad förvirrad hundägare här… Vill ju bara hennes bästa, inte behöva tvinga henne ut på promenader.
  Ha de så bra, du är grym! /Lisa

Kommentarer inaktiverade.