Prova, och berätta sedan vad som hände!

Skärmavbild 2015-10-27 kl. 21.03.00

På fredag blir det Idol ”VIP-style” med några vänner från TV4. Vi får se om vi kan hålla oss i skinnet denna gång. Förra gången samma gäng gjorde något tillsammans var på Lets Dance. Och trots skyltar vid jurybordet – ”Ingen får sitta vid Jurybordet” – så satte sig jag och Soraya (nyhetsankare) på stolarna och tog en selfie.
Vi fick jättemycket vuxenskäll, men det var det värt. Dessutom skyllde jag på Soraya, och sa att det var hennes ide 🙂

Annars är min vecka som den ser ut nu helt enkelt fruktansvärd.
Åkte iväg till arbetet kl 05 30 i morse, och kom hem från arbetet strax efter 20 00. Och så ser min vecka ut…. puh.

På torsdag morgon besöker jag och LillaNymo nyhetsmorgon, missa inte det!

 

Prova en dag, gör som du brukar men på ett helt annat sätt!

Du som följer mig och min blogg vet att jag tidigare har pratat om ”tysta dagar”. Det vill säga dagar tillsammans med min hund, dagar där jag gör precis som vanligt, men helt utan att säga något till hunden. Allt jag gör eller vill tillsammans med min hund ”säger” jag till hunden med hjälp av kroppsspråk och fysisk kontakt. Denna träning med ”tysta dagar” ger otroligt härliga resultat.

Prova nu att vara helt annorlunda mot din hund mot hur du brukar vara.
Ska du be din hund att sitta, och du brukar använda kommandot ”sitt”, säg nu istället exempelvis ”sätt dig”.
Brukar din hund få vara i soffan, låt den inte vara det idag.
Leker du mycket med din hund, lek ingenting idag.
Vill du att din hund ska gå på vänster sida på promenaden, ha den på din högra sida idag.
Gör allt som du brukar, men gör det på ett sätt som din hund inte är van med. Gör det på ett sätt som en annan människa skulle göra mot din hund. Och berätta sedan vad som hände.

Jag tror många kommer att bli förvånade över hur hunden kommer att uppträda och hur hunden kommer att vara annorlunda. Saker som hunden gjort, bra eller dåliga saker, det kommer hunden inte göra idag. Och så vidare……

På det här sättet kommer du att märka hur du som hundägare kan ändra om din hunds beteende bara genom att du uppträder annorlunda. Och denna otroliga erfarenhet och den kunskap du får av detta, kommer du att kunna använda dig av vid exempelvis lösning av problem med mera.

Prova och berätta vad som hände! 🙂

Nu en dusch, sen är det sängen som gäller för mig. G’natt!

 

2 svar på ”Prova, och berätta sedan vad som hände!”

  1. En annan idé som jag har är att jag ber den som vill hälsa på min hund att först säga till den att sätta sig. För att den ska bli lugn och inte hälsa för intensivt.
    Det fungerar, åtminstone här..

Kommentarer inaktiverade.