Det är en kamp mot hunden, där hunden ger allt!

Skärmavbild 2016-05-14 kl. 21.32.07

Skärmavbild 2016-05-14 kl. 21.31.43

Skärmavbild 2016-05-14 kl. 21.30.58

Idag har det varit hund hela dagen… igen 🙂

En stor mängd hundar anmälda på ett IPO prov, så jag fick gå in tillsammans med en domarkollega och döma lydnaden på samtliga hundar, och figurera ena delen (modprov) på skyddsdelen.
Fantastiskt roligt att både döma och figurera. Kanske är ”figga” det roligaste som finns om jag ska vara ärlig.
Det ställer så enormt stora krav på en som person. Man måste vara superkoncentrerad, lagom aggressiv, det är fysiskt påfrestande, och varje hund arbetar på sitt eget sätt. Det är en kamp mot hunden där hunden ger allt, det måste även jag som ”figge” göra.
Riktigt, riktigt, roligt är det i alla fall 🙂

Jag passade också på att träna lite lydnad, mot polishund, med Lillanymo när jag ändå var på hundklubben. Vi filmade detta och förmodligen kommer vi att visa det nu på fredag på Nyhetsmorgon. Men det återkommer jag om.

Nu sitter jag i soffan, ungarna sover, LillaNymo är nöjd…. och jag är trött.
I morgon kalas. Min fina, fina William fyller nio år i morgon. Otroligt så fort tiden går.

Vi hörs mer i morgon, och i morgon är det utbildning i skydd av polishundar som gäller. Ja, efter kalaset då så klart 🙂

G’natt