Kom ihåg – varma bilar är dödsfällor!

Titta på filmen, och sen titta på den igen…. och förstår du inte riktigt – Titta på den tills du gör det!

Varje år dör det hundar i varma bilar. De dör en plågsam död helt i onödan. Det går att förhindra om du, om jag, och alla andra inser hur allvarligt och farligt en varm bil är.

 

 

Följ mig på Twitter och Facebook

17 svar på ”Kom ihåg – varma bilar är dödsfällor!”

 1. Men varför håller du på jiddrar med stackars Nymo och ska utbilda henne till precis ALLT nu helt plötsligt? Dög hon inte som vårdhund? Allt det du gör ser så hafsigt och halvdant ut och du tramsar med och förvirrar ju bara henne så att det bara blir en enda cirkus av alltihopa!

  Jag tycker ärligt talat riktigt synd om Lilla Nymo som inte tycks få komma vidare i livet och får slippa dig och dina halvträningar och s.k ”utbildningar” – hon är så pass gammal att du borde ha släppt henne vidare och låtit henne hamna i professionella händer där hon får en ärlig chans att bli en riktig tjänstehund.

  Om du verkligen vill Lilla Nymos bästa så ta hjälp av Maria Boivie eller någon som kan placera henne hos något proffs så hon får en genuin utbildning och en vettig uppgift. Hon förtjänar ett bättre öde.

  1. Om du tittar dej runt så finns det otaliga hundar som inte har ett bra liv. Kanske du kan påverka deras ägare att göra sej av med hunden istället för att bekymrade för en hund som verkar ha det rätt bra?

   Skrämmande att folk anklagar andra hundägare för vanvård när enda anledningen är att man ogillar hundens ägare. Varför inte göra en gemesam sak oavsett metoder o tänk för att angripa de riktiga problemen istället?
   Skäms på dej Leo!

   1. Han /Leo/ har väl inte menat att Nymo är vanvårdad? Inte heller att han ogillar hennes ägare?

    Jag kan delvis hålla med Leo med att Nymo borde hamnat hos den förare/ägare som ska utbilda och jobba med henne resten av hennes liv,då hon behöver koncentrera sig på antingen vårdhund eller specialsök.
    Det skadar aldrig med erfarenheter,men hon är i den åldern där hon behöver utbildas vidare,i ett och samma yrke.

    Men det är klart,Fredrik är dels fäst vid hunden,sen skadar det inte med en xtra inkomst i nyhetsmorgonens tv,samt all reklam Nymo drar in. (”mycke ska ha mer”)

    Vi måste också tänka på Fredriks planerade framtida meriter,det låter kanske bättre att ”utbildat polishund”,än vårdhund?

    Vi får väl se hur det slutar,dock tycker jag Nymo verkar ha ett bra hundliv 🙂

    1. Haha Leo, jag tror jag både läser och fattar rätt bra.
     Vanvård kanske var fel ord men skriver man att ”stackars hund som måste vara kvar” så är det väll snudd på det?
     Varför är det så viktigt att just den labben blir en tjänstehund?

     1. Både Fredrik och TV4 skulle ”utbilda” henne till vårdhund och vi skulle få se och följa hennes utveckling till det.
      Därför är det ”viktigt”.

     2. Vet inte om jag tycker det kan klassas varken som ett påhopp eller som särskilt dolt, men det kanske hänger på hur känslig man är..!?

      Men annars är det väl mer konstruktivt att bemöta mitt ifrågasättande med nåt vettigt argument om du anser att jag är ute och cyklar…

      Mvh,
      Johan

     3. Johan.
      Ja,jag må vara känslig. Kanske beroende på min situation med min 13-åriga sjuka fyrfota vän.

      Fredrik good job!

      -over And out- for me.

 2. Heja Thea! Fredrik borde mkt riktigt lägga sitt stora ego åt sidan och se till Lilla Nymos framtida liv som tjänstehund. Men han kanske hoppas på att få behålla henne om han rör till det tillräckligt för henne? Jag fattar ärligt talat inte vad han sysslar med – det var ju bestämt att hon skulle bli vårdhund ifrån starten på TV4?

   1. Jag gissar att hon inte blev det. Eftersom Fredrik inte törs säga något om det. Det verkar som att de försöker mörka misslyckandet och försöker rädda läget med ett ”karriärsbyte”. Oavsett vilket det är så hoppas jag verkligen att någon annan får ta över hunden.

 3. Hon klarade väl l-testen till vårdhund? Så det blir hon alldeles säkert utbildad till. Sen vet jag att Fredrik har sagt att en sån här bra hund som Nymo ska ha alla möjligheter till jobb, därav den breda dressyren. 🙂

Kommentarer inaktiverade.