Jag garanterar att du kommer sätta dina ord i halsen!

Skärmavbild 2016-05-23 kl. 21.45.50

Har du sett vilken liten goding jag har hemma hos mig några dagar…… En riktigt fin hund, lite ”tokig”, men riktigt fin. Jag är smått kär faktiskt.

 

Hur mår LillaNymo egentligen?

Via brev, och här på bloggen, har jag blivit ”påhoppad” – ja, jag kallar det påhoppad – över att LillaNymos träning och hennes liv med mig bara är tjafs och trams.
Låt mig då upplysa dig om följande – LillaNymo har förmodligen det bästa hundliv man kan ha, tillsammans med mig. Allt vi gör är av högsta kvalitet. Då det gäller uppfostran, då det gäller motion och omvårdnad så kan det inte bli bättre. Då det gäller hennes breda utbildning så vågar jag säga att den utbildning jag gör med henne är av toppkvalitet. I de specialområden vi går emot – Vårdhund och polishund – så har vi hela tiden Sveriges bästa inom varje område tätt och nära oss hela tiden. Jag har inget som helst behov att skryta om detta, men kan trots allt inte låta bli med tanke på påhoppen – Vi får väl se… vi får väl se!
Min målsättning är att hon ska bli världens bästa och mest välmående vårdhund. Och går vi till slut mot vårdhund, då kommer du få se….
Min målsättning är att hon ska bli världens bästa och mest välmående polishund. Och går vi till slut mot polishund, då kommer du att få se….
Att utbilda hundar mot tjänst, det är inget som är nytt för mig. Och de människor/hjälp jag har runt omkring mig är Sveriges bästa och kanske till och med främst i världen…. så vi får väl se… Dina påhopp, dessa kan jag garantera att du får sätta i halsen!!!!

Annars är det bara jobb jobb jobb just nu…. Det är väldigt intensivt och jag vet inte ens hur veckorna går att få till. Men på något sätt löser det sig, och snart blir det lite lugnare igen.

I morgon är det en ny intensiv dag, därför natti natti..

18 svar på ”Jag garanterar att du kommer sätta dina ord i halsen!”

 1. Tänk att folk ska vara så jävliga hela tiden, de borde skaffa sig ett liv. Vad är det dom ser som är fel det fattar jag inte.. Ha det bra. jag tror jättemycket på dig och beundrar det du gör 🙂
  mvh Kristina

 2. Fokusera på alla oss som uppskattar och ser dig som en stor förebild istället för den lilla, lilla klick som attackerar dig med sina avvikande synpunkter. Ibland kan man nästan tro att en del människor gör vad som helst för lite uppmärksamhet….

  Måste också bara lägga till: Vissa människor tycker man bara om. DU är en av dem. ❤❤

 3. En ärlig fundering, jag kan inget om att utbilda verken vårdhundar eller andra typer av tjänstehundar. Däremot vet jag att dom flesta som har ett specifikt mål med sin hundträning börjar styra mot det målet ganska tidigt, oavsett om det är jaktträning, skydd, spår eller annat. Så jag undrar när måste Fredrik bestämma sig? Att Lilla Nymo är en fantastisk hund med en enorm kapacitet råder det inget tvivel om. Ej heller att Fredrik Steen är en ytterst kompetent hundtränare men lika fullt så måste han ju bestämma sig :-). Oavsett vilken typ av tjänstehund som Lilla Nymo blir kommer vi att kunna följa hennes fortsatta utbildning i så fall?

  1. Mycket bra fråga. Han skulle ha överlämnat henne för vårdhundsutbildning för länge sedan men fortsätter leka sök- och spår- och polishund med henne och tramsar med lydnadsmoment som hon inte ska ha för vårdhundsyrket. Helt i onödan.

   1. Ok, så har man ett specifikt syfte med sin hund så är det alltså onödigt och dumt att även träna andra saker..!?
    Är det för att hunden mår bättre av att bara göra det vi tänkt ut att den ska göra då eller?

    Mvh,
    Johan

    1. Vi kan väl vara överens om att det aldrig är verken onödigt eller dumt att träna med sin hund ;-). Sedan är man kanske lite mer fokuserad på det som hunden har nytta av i sitt ”arbete” och annat får vara mera lek och ”cirkuskonster”.

     1. Lilla Nymo skulle ju bli vårdhund, och inte jobba på cirkus?! Men det är väl där hon kommer hamna som det ser ut.

     2. Jo, det tycker jag vi kan vara överens om. 🙂

      Min kommentar var mer riktad till Leo, men jag gissar att tiden kommer utvisa vem som har rätt i fallet Nymo…

      Mvh,
      Johan

     3. Leo, det mesta för en vårdhund ÄR cirkuskonster så det är väll bra att hon slutar som cirkushund?

 4. En polishund ska ”ta för sig” har du nämnt. Vårdhund inte. Hur lägger du träningen o vad avgör vad hon ska bli? Enligt dig.

  1. Finns ju olika typer av polishundar och kraven skiljer sig säkert lite åt beroende på vilken uppgift hunden ska tänker jag…

   Mvh,
   Johan

  2. Precis som Johan skriver så finns det olika typer av ”polishundar”. Jag tror inte en ”normal” labbe sätts in som kravallhund / skyddshund. Den har helt andra bra egenskaper – ett nosarbete som ofta är väldigt bra, en vänlighet mot folk utöver det vanliga. Den har normalt inte riktigt det som krävs för att vara en ”skyddshund”, den är dock inte en sämre hund för det bara en annan typ av hund.

   En labbe passar kanon som narkotikasök, personsök, preparatsök och så vidare.

   Varför sätter man då in schäfrarna och mallarna i personsöket/spårandet? Jo, för många gånger är det kriminella man söker och då behövs även skyddsarbetet. Och det är skyddshundarna som normalt åker med patrullerna. Några har två olika hundar i bilen – en ”skydds” och en ”preparatsök”. (Vanligare i England med två olika hundar på en förare).

 5. Stackars min hund. Vi tränar en massa olika saker t ex brukslydnadsmoment trots att det inte är en brukshund. Han kommer nog också hamna på cirkus……….

Kommentarer inaktiverade.