Träna, träna, träna…..

Skärmavbild 2017-01-15 kl. 16.46.21

En härlig dag på klubben idag. Dels tränade vi lilla och svarta Panter, 5 mån. Men också LillaNymo.
Vi avslutade all träning mot en solig husvägg och en kopp kaffe. Kan inte bli mycket bättre.

Lilla Panter på bilden ovan är en hund jag fött upp (Ziegerkamp Panter) . En hund vars pappa är aktiv polishund i Ryssland, och en hund jag följt en stund innan jag valde att para med honom. Tiden går fort, och valpisarna är redan 5 månader gamla. Verkar riktigt lovande på alla sätt 🙂

Träningen med lilla Panter bestod av lite socialiseringsträning på klubben, lite lek på klubben, och lite utställningsträning (gå i koppel och tandvisning)

Socialisering på klubben innebär inte hälsa på andra hundar, snarare vara nära andra hundar utan att bry sig. Leken på klubben bygger på att ”klubbmiljön” ( där tävlingar och annat går) ska bli en oerhört positiv plats för hunden.
Hunden ska veta – På klubben, där händer det roliga saker.

Utställningsträningen går fort. Vi går några varv i en enkel ”utställningsring”. En person går fram och tar kontakt med hunden, kontrollerar tänder och känner igenom hunden.

Träningen ska vara enkel, den ska vara kul, och den går väldigt fort. När det gäller att förbereda en valp, och en vuxen hund, för saker är kvalitet betydligt viktigare än kvantitet.

Med LillaNymo tränade jag lite tävlingslydnad. ”Fritt följ”, ”inkallning”, ”Hopp/Sitt”, och ”budföring”… Det gick bra, även om det är lite halt på appelplanen just nu.

 

14 svar på ”Träna, träna, träna…..”

 1. Hej Fredrik! Jag har en fråga och hoppas det går bra att ställa den här.

  Min nuvarande hund Bella är en glad blandras-tik på 6 år men hon är ändå väldigt valpig fortfarande. Men hon är väluppfostrad och väldigt lätt att ha att göra med. Vi har inga problem med andra hundar men vi hälsar sällan på andra hundar då jag vill att hon endast träffar hundar som kan uppföra sig.

  Jag vill gärna skaffa en till hund, men jag är osäker på när det är lämpligt. Min tanke är att jag borde göra innan Bella blir 8 år, för att annars kanske det blir försent. Har hört att äldre hundar inte alltid uppskattar en liten valp som sällskap. Vad tycker du?

  Jag uppskattar verkligen dina tips och råd och det har hjälpt mig och Bella att förebygga och åtgärda problem. Verkligen jättetacksam för svar!

  Med vänlig hälsning
  Sofia Berglund

  1. Du går i miljöer där det är mycket folk på stan köpcentrar mm mm först går du runt bland folket hunden ska gå ”städat” vid din sida (inte dra) sen tar du å hunden å sätter er på en bänk å bara sitter där hunden ligger ner nedanför dej du plockar inte med hunden om vill folk hälsa så sej nej förklara att du tränar din hund
   Sen kan du låta kompisar hälsa på din hund känna igenom honom lyfta på läpparna å kolla tänderna busa med honom mm mm

 2. Hej! Jag har letat runt på nätet angående dina böcker men alla är slutsålda. Vet du vart man kan få tag i dem?

  Jag var och lyssnade på dig på MyDog-mässan och jag vill tacka för alla tips du gav till oss som gjort mig mer motiverad att träna min pudel. Det gäller mycket lydnad nu för att kunna utbilda min hund till diabeteshund.

 3. Älskar att läsa din fina blogg
  Jag har själv startat en hund blogg nu när jag äntligen har hund. Borde startat den redan när han kom till mig för snart 10 månader sedan.
  Är det okay att lägga till din blogg bland länkar till andra bloggar?
  Varma hälsningar
  Emmie Livet med Border Collie

 4. Hej! Jag undrar om du kanske kan hjälpa oss? Min man och jag vill skaffa en lugn sällskapshund och har läst på om en massa olika hundraser. En sak som vi har insett är viktigt för oss är att hunden inte skäller så mycket. Vi förstår att det främst har med uppfostran och individ att göra men finns det några raser vi kan kika på som har en minde tendens att skälla?

  Jättetacksam för hjälp!

Kommentarer inaktiverade.