Ha respekt för detta, och ha det alltid i dina tankar…..

Värme värme värme…. överallt ser jag hundar som mår dåligt. (jag ser hundar som mår bra oxå) På stan, i bilar, på uteserveringar, på sjön…. mm.
Jag ber er ha respekt för värme då det gäller hund, du måste ha det!

En hund reglerar värmen genom att flåsa. En hund söker inte upp skugga på ett lika naturligt sätt som vi kanske gör om vi vill, en hund som blir överhettad kan dö fortare än vad du anar.
Snälla, ha respekt för värmen snälla du 🙂

Var noga med att hunden ligger/sitter i skuggan, även om hunden vill vara med dig i solen. Använd inte bilen som ett förvaringsutrymme, och lämna ALDRIG hunden i bilen utan uppsikt inte ens om du gör ett kortare ärende. Se till att hunden har tillgång till friskt vatten, och kyl gärna ner hunden med blöta handdukar om den är varm.
Varm asfalt kan förstöra din hunds trampdynor på bara några hundra meter, och om din hund blir överhettad kan det redan vara försent…..

Varje år dör det hundar i värmen. Glöm inte bort detta. Det händer, och är du slarvig eller för stunden omdömeslös kan det vara din hund som dör.

Jag ber dig ha respekt för detta, och alltid ha detta i dina tankar.

4 svar på ”Ha respekt för detta, och ha det alltid i dina tankar…..”

  1. Vi har hundarna bundna på tomten när det är varmt. De växlar mellan skugga och sol. Vi har vatten ute och ibland även mat. Vi åker och badar går inte ut och går när det är som varmast kanske bara en kort sträcka de vill inte bajsa på tomten. Men de bestämer var och hur långt vi går.

  2. Om man måste ut och åka bil i värmen kan jag rekommendera att lägga kylklampar omkring buren och under filten som man förhoppningsvis har i buren. Det håller svalt på ett effektivt sätt. Tillsammans med kylväst och kylfilt så blir klimatet för hundarna behagligt även för en längre tur.

  3. Jag har ej hund längre men när hon levde å vi var tvungen att åka nånstans i värmen så hade jag en liten kylväska med isklampar, vattenmelon, kylband och isbitar ifall man fastnade i trafiken el om tåg gjorde oväntat uppehåll. Jag åkte aldrig hiss med henne ifall den fastnade. Samt köpte jag en STOR golvfläkt som jag placerade på altan och borstade henne motsols så hon inte fick fuktexem. Hon var av rasen New Foundland!

  4. Kan du göra ett pod avsnitt om schäfrar?
    och vad du tycker är skillnaden mellan tikar och hannar?
    och jättegärna ett avsnitt om skillnaden på vart man köper sin hund ifrån t.ex. uppfödare, blandras ”uppfödare” och hundhem och vad du tycker om hundhemmen som hundarna är från Sverige t.ex. Stockholms hundhem eller där man adopterar utländska hundar från t.ex hundar utan hem

Kommentarer inaktiverade.