Bör jag leka med min hund så att den morrar och bits?

Jag startade mitt midsommarfirande på TV4 och Nyhetsmorgon, där jag bland annat pratade om hur man ska göra med hunden på midsommar, och sommaren överhuvudtaget.

Sedan åkte jag ut till mitt ställe på en ö, och bara njöt av lugnet. Självklart med massa hundar, bland annat med godingen ”Stella” på bilden nedan.

Jag håller just nu på med det sista till mina nya bok som kommer att släppas i november. Där har du möjlighet att få med en av dina bilder på din vovve om du så önskar. Håll koll på min Instagram @hundcoachen framöver så kommer mer info.

 

Bör jag leka med min hund så att den morrar och bits?

Hundar leker inte med dockor eller med bilar, det vet ju alla. Och frågan är om ”leken” vi kan göra med vår hund, eller som hundar gör med varandra, egentligen handlar om lek som vi ser på ”lek”, eller om det har ett viktigare syfte.
Utan tvekan gillar de flesta hundar det vi kallar ”lek”, och hundarna gillar när vi – husse eller matte – är med i leken.
Varje gån jag lägger ut en film eller bild på mina sociala medier där mina hundar leker med mig, morrar åt mig, biter i mig, så får jag kommentarer och frågor om detta verkligen är bra?

”Lek” för en hund är en aktivitet hunden mår bra av. I leken lär sig hunden och individen den leker med, att lära känna varandra, att bli bättre på att kommunicera med varandra. Min uppfattning är att detta är väldigt bra även för dig och din hund.

Men om hunden biter för hårt, vad gör jag då?
Då låter jag helt enkelt hunden märka att jag inte tycker detta är okej.
Om hunden morrar, vad gör jag då?
Morret i sig betyder inget alls. Kommer ljudet i samband med lek, morra tillbaka då och lär dig känna din hund ännu bättre.

Jag har ingen aning om vad ”tro’n” om att det skulle vara dåligt eller farligt att leka med sin hund kommer ifrån.

Mitt tips och råd är – Lek så mycket du orkar och vill med din hund 🙂