Det gäller att tänka om lite

LillaNymo, nybadad ligger hon på vår brygga och myser.

Detta har, och kommer att vara en intensiv hundvecka. Hund, hund, hund varje dag, och mer blir det.

Det gäller att tänka om lite i coronatider, och vi har kommit fram till en hel del bra saker som du kommer kunna ta del av längre fram.

Min vecka började med ett hembesök hos en familj jag ska leverera en hund till i slutet av augusti. Vi hade givetvis hunden med oss dit och vi tränade. lät hunden och nya familjen bekanta sig lite, tittade igenom bostaden, pratade lite taktik och ”tänka på”… Ett välbehövligt besök för oss alla. Augusti låter långt bort, men vi är snart där. Då ska hunden vara komplett. En fantastisk familj med mycket speciella krav kommer att få en fantastisk hund.

Nu i eftermiddag gjorde vi en ”provinspelning” på en grej du snart kommer få ta del av. En. riktigt rolig och bra grej. Tror verkligen att du kommer gilla detta.

I slutet av veckan kommer du inte kunna se eller höra mig på några sociala medier. Då arbetar jag i fyra dagar där jag stänger av telefonen, det finns ändå ingen mottagning/sändning/uppkoppling….. även dessa fyra dagar är det 100% hund.

Glöm nu inte att boka in Agrias digitala hundpromenad den 13-14 juni. Mer info om detta hittar du på Agria.se/hundpromenaden

Var rädd om vovven i sommarvärmen 🙂

8 svar på ”Det gäller att tänka om lite”

 1. Hej!
  Jag vet att det är lite out of toppic men kanske inte ändå. Vad gäller mat o dryck till hunden: speciellt nu när det blir varmt. Vad förordar du? Torrfoder eller färskfoder? Och bör man reglera maten efter värme?

 2. Hej Fredrik
  Chansar på att skriva till dig och be om råd.
  Vi har en liten valp tjej, 13 veckor gammal.
  Jag läser det mesta jag kan komma över om uppfostran, inlärning och tips och tricks m.m.
  Men jag vet inte hur vi ska komma till rätta med Izas skällande. Hon skäller och drar i kopplet som en toking när hon ser andra människor och hundar, det räcker att hon bara hör en annan hund skälla på långt långt håll, så börjar hon.
  Jag försöker avleda och belöna när hon lyssnar / tittar på mig, men jag är rädd att hon uppfattar det som att jag berömmer skällandet.
  Jag är medveten om att hon bara är 13 v. Men man bör väl börja i tid…
  Tack för alla toppen råd och inspiration genom blogg och Nyhetsmorgon!

 3. Hej, undrar hur jag ska kunna få vår hund, en fransk bulldog att sluta jaga katterna? Han blir helt hysterisk när han ser den ena av katterna, ingenting hjälper men jag kan inte ge upp, på något sätt måste det gå men hur??? Snälla har du något tips på hur vi kan gå till väga?

 4. Skulle behöva lite råd ang våran 8 månaders blandrastik, hon är rädd för människor och har varit sen hon flyttade hit. Har varit väldigt osäker men vi har byggt upp hennes självkänsla med lek och träning.

  Men, vid människor blir hon väldigt osäker och skäller och morrar. Har försökt att tex personen erbjuder godis, vilket kan gå bra. Men hon börjar igen såfort den andra personen rör sig. Men när vi tex. Får besök så kan det gå bra när gästen sitter ned och ignorerar henne, men hon blir otrygg igen vid varje rörelse gästen gör och återupptar sitt morrande.

  Eftersom hon har haft samma svårigheter sen hon var 8v har vi kunnat utesluta smärta osv. Och vi har kommit långt i träningen så hon accepterar fler och fler människor och är självständigare än vad hon varit.

 5. Hej Fredrik!
  Har en Cocker spaniel-hane, 1 år och som jag har jättefin kontakt med. Går ofta lös ute och vill alltid leka och har så roligt med mig på promenader.
  MEN jag får inte hälsa på andra hundar utan att han morrar åt dom eller skäller.
  Försöker googla och söka på lösningar men hittar inget givet tips som jag tror kan fungera.
  Hur skulle du göra här?

 6. Hej Fredrik! Vi har en 12 veckors schäfer/rottweiler tik som är helt underbar, mestadels! Jag har svårt att få henne att inte bita i mig eller barnen. Jag har haft schäfer förut men har aldrig haft problem med att visa ledarskap förut men nu vet jag inte alls hur jag ska göra. När min man säger till henne så lyssnar hon och biter inte honom men såfort jag reser mig så är hon i hasorna på mig och biter.
  Jag har visat att jag inte vill, försökt avleda med leksak, rytit i, sagt nej lugnt, visat nej med kroppsspråket, tillslut är det enda som lugnar henne när man lägger henne på rygg i mitt knä så jag bryter hennes energi. Men jag vill inte behöva komma dit 20 gånger om dagen. Jag vill ju att hon ska respektera mitt nej precis som hon respekterar när min man säger nej.
  Vad är det jag missar? Jag är den som varit mest hemma med henne i 4 veckor.
  Hälsningar Sandra

 7. Hej! Har ett problem med min border collie hon är rädd för så många saker tex dammsugaren, golv,åka bil,åka båt mm. Hon funkar med sitt jobb o är en superhund i övrigt// Mi

Kommentarer inaktiverade.