Så här tar du hand om hunden på nyår.

På denna länk finns en timmes föreläsning om hur du gör på nyår, och hur du tränar hunden som är ljudkänslig.

https://l.instagram.com/?u=https%3A%2F%2Fboon.tv%2Ffredrik-steen-hundcoachen%2Fvideos%23latest&e=ATPb-G3-sTJVn1WBpNSJWsVPkdvbbay1QlVCZiA5W_fw_dgC7L2nF-G6FbEtmHCjNODdvdfZ2AAqwTQ4v80qwg&s=1

VAR RÄDD OM HUNDEN PÅ NYÅR

Ljudkänslighet hos hund är relativt vanligt. Nästan alla valpar föds med en viss ljudkänslighet, och rädsla för ljud. Med tiden och erfarenhet försvinner oron och rädslan för vissa individer, för andra blir det bara värre.

Men nu är det strax nyår, så nu gäller det förbereda sig inför det.

1/ Se till att ha säker utrustning på hunden. Ha det redan nu eftersom det redan nu har börjat smälla ute. En säker utrustning så hunden inte kan kränga sig ur utrustningen och springa iväg i panik. Varje år springer hundar bort i panik…… Ta detta på allvar.

2/ Gör i ordning ett utrymme, ett ”safe-room”. Ett utrymme där hunden ligger skönt, ett utrymme där hunden får ett gott tuggben, ett utrymme där du kan spela hög musik, ett utrymme där eventuella fönster är täckta och gärna ljudisolerade så gott det går. Ligger hunden här så maskeras ljud och ljus utifrån på ett väldigt bra sätt. Även den ordentligt rädda hunden klarar av nyår bättre i detta utrymme.

3/ Har du möjlighet att ha din hund tillsammans med en väldigt trygg hund är det bra. Den trygga hunden lugnar den rädda hunden.

4/ Man kan ta fetvadd och ha i öronen på hunden. Det dämpar ljud bra och lugnar hunden. Börja träna detta redan nu så hunden hinner vänja sig.

5/ ”Vänd på dygnet”…… Se till att rasta hunden sista gången på 2020 kanske redan vid 17 tiden. Lägg sedan hunden i ”safe-room” till en bit efter tolvslaget.

6/ Första dagen på 2021, börja förbereda hunden inför nästa nyår.

7/ Har du en säker hund, en hund som aldrig blir rädd – ha respekt för detta ändå. Jag ”skyddar” alltid ALLA mina hundar från nyårsdygnet och alla otäckheter. Rädslor är klurigt. Även om hunden inte verkar vara rädd, eller bli nervös, så kan den bli det. Tyvärr kan det komma smygandes och man märker det först långt senare.

Var rädd om din vovve nu. Vidtar du dessa åtgärder ovan så kommer detta att gå bra.
/ Fredrik Steen

Ett svar på ”Så här tar du hand om hunden på nyår.”

  1. Hej Fredrik! Är så sjukt att få sköta om en hund igen. Har lite problem med min kropp , och jag tror att en God och glad jycke skulle göra gott, både för mig och min omgivning. Har haft Mycket med hundar att göra,vakt och bevakning mest,, t,o,m sålt till polisen. Nu skulle jag vilja ha en (gärna långhårig) vän .

Kommentarer inaktiverade.