Musiken strular

Att  musiken kan  strula under tävling är inget nytt, ändå kan man bli väldigt chockad själv när det händer. Det finns fler saker som är bra att tänka på gällande detta:

  • Om musiken skulle tystna, kör vidare på ert program i några sekunder till…om musiken ändå inte skulle börja spela så försök sätt hunden eller liknande för att sedan ta kontakt med domarna! Oftast är det så att du kommer att bli erbjuden att välja om du vill starta om programmet med detsamma eller om du vill vänta några starter alt. starta sist. – Här kan det vara bra för dig att veta vad som är bäst för din hund, kommer den att orka prestera programmet på en gång efter eller inte?
  • Belöna hunden när ni går av tävlingsytan, även om ni vill starta om på en gång efter så glöm inte att bekräfta din hund och belöna när ni lämna tävlingsringen. Självklart så anpassar du belöningssättet efter din hund. Men det kan vara bra att vara beredd och ha belöningen när till hands!
  • Ta de lugnt, stressa inte när domarna ropar in er igen. Se till att ni är i rätt energi innan ni entrar planen igen och gör det precis som om det vore första gången ni ska in på planen.
  • Ha alltid musik på mobil och väldigt gärna en extra högtalare med dig! Ifall det skulle vara så att musikanläggningen ej tar emot din skiva/usb så kan du alltid känna dig lugn i och med att du har din högtalare med dig.
  • Ha alltid en back-up skiva eller usb med dig!
  • Prioritera alltid din kontakt med din hund och att hunden ska känna sig säker och veta vad ni ska göra. Titta inte på DJ:n om musiken stannar utan samla hunden i en position som du vet att den kan vara kvar i för att sedan som tidigare nämnt prata med domarna!
  • ”Spring av och belöna!”- är en replik du kan få direkt av domarna, gör just det!
  • Sist men inte minst. Se musikstrulet som världens chans att få belöna upp din hund (när ni har gått av planen), det är en toppenchans till att bekfräfta din hund och belöna den, ge den en god erfarenhet till nästa start!