Ta steget …

… och bli arrangör!

Vi har en hel hög duktiga tävlingsarrangörer i vårt land och det är jätteroligt. Trots antalet arrangörer så blir det många långa resor under året för oss som tävlar. Därför tycker SHFK att det vore jättebra om fler klubbar skulle våga sig på att fixa en tävling eller två. Tillhör man ingen SBK/SKK-ansluten klubb så går det att ta kontakt med styrelsen om att bilda en lokal arbetsgrupp direkt inom SHFK och sedan anordna tävlingar genom arbetsgruppen.

Här kommer några ord från Angelica som arrangerade sin första tävling på Färgelanda Bk nu i somras.

” Min klubb är en liten klubb, ingen håller på med freestyle mer än jag. Redan förra året försökte jag att anordna en tävling men vi fick in för få anmälningar, vilket jag tror hade att göra med att det var för få klasser att anmäla sig till. Men jag fick godkännande av klubbens styrelse att göra ett nytt försök. Det var nervöst då det var trögt med anmälningarna vilket gjorde att det blev osäkerheter inom klubben, det tvivlades på om det skulle bli genomförbart ekonomiskt eller inte. När anmälningarna började rulla in och vi fick dispens för domarna så var det bara det roliga kvar. Jag fick mycket stöd från min mentor och även genom en grupp på facebook för oss tävlingsarrangörer. För mig var det viktigt att denna tävlingen skulle bli något utöver det vanliga, så jag satsade på många priser, välkomstgåva, utlottningar och egentillverkade rosetter. Jag lade ner mycket jobb på förarbetet vilket gjorde att på själva tävlingsdagarna flöt det på fint utan att jag kände mig stressad. Den trevliga stämningen kändes av bland alla inblandade och detta är absolut något jag kommer att göra om.”

Från freestylen på Färgelanda Bk (bild lånad på klubbens fb-sida)

Att arrangera tävling behöver inte vara så svårt. Det finns massor att läsa in sig på i SHFKs material på nätet, bland annat i Arrangörskompendiethttp://shfk.se/wp-content/uploads/2017/11/arrinfoJL17.pdf, Tävlingsledarkompendiethttp://shfk.se/wp-content/uploads/2017/01/Kompendium-f%C3%B6r-t%C3%A4vlingsledare-slutversiondec16.pdf och våra Freestylereglerhttp://shfk.se/wp-content/uploads/2016/09/ReglerFreestyle2017.pdf. Det är även möjligt att få hjälp via SHFKs tävlingsgrupp om man är osäker på hur det hela går till.

Vid tangenterna / Johanna L