Om Håkan

Håkan Häll heter jag och har haft hästar som mitt största intresse sen jag var 6 år. Jag började med att rida på ridskola och det slutade med att jag hade 3 hästar som jag tränade och tävlade.  Dressyr är mitt största intresse men gillar de flesta grenarna inom hästsporten. Var även med och longerade och tränade hästarna till Lina Hansson som var Sveriges mestvinnande voltigör under flera år. Vi reste och tävlade i hela Europa och tävlat både VM och EM och tog faktiskt NM-guld och flertal SM-guld.

En flytt till Stockholm gjorde att jag inte kunde ha kvar hästarna. Bor numera på en liten gård i Sörmland så snart gör hästarna comeback!

Under hela mitt liv har jag önskat mig en hund men inte kunnat eller för den delen fått ha en. När hästarna inte fanns i min vardag så uppfyllde jag min dröm om hund och Zokii kom in i mitt liv. Zokii är av rasen italiensk vinthund, en för många väldigt udda och okänd ras. Jag fastnade för rasen för dess fina linjer och de härliga rörelser de har, som påminner om en dressyrhäst i arbete. Dessutom är rasen väldigt lätt att ha att göra med!

Zokii förändrade hela min vardag och för den delen även helgerna då vi kuskat land och rike runt på hundutställningar. Jag har fått massor med vänner runt om hela landet, norden ja faktiskt hela världen som har raser av alla de slag – det är det som är häftigt när man har en hobby som sätter allt annat åt sidan. I mitt fall så är det hunden som är den gemensamma nämnaren – härligt!
Nu har jag  haft Zokii i fyra år och lärt mig massor av äldre och erfarna vänner och mentorer inom rasen så nu känner  jag att jag är mogen för att ta en egen kull – och det är det ni kommer få följa här på agria.se framöver.

 

2 Inlägg för Om Håkan

  1. hanna skriver:

    Hejsan Håkan !
    Vilka fina hundar du har, planerar du någon ny kull under 2012?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *