Beekbergen ur en grooms perspektiv!

Jaha, då är man på väg hem från en vecka i fina Holland! Det har varit varmt, svettigt, varmt och åter svettigt!
Men som tur är var den skönaste platsen på hela tävlingsplatsen i stallet, så hästarna hade det bra!
När man då är groom på en fyrspannstävling är det ofta ingen ro eller vila, hästarna ska ut och gå ett antal gånger om dagen. Man går, går och går. Det gäller att ha bra skor.

20130722-143219.jpg

Sen ska det tränas och finslipas det allra sista för att göra det bästa inne på banan! Allt ska va perfekt. Sen hur det går vet man aldrig! Man försöker bara göra det bästa innan! Det putsas på vagn, selar, kusk, groomar och självfallet alla hästar! Det ska knoppas, ryktas, broddas, pälsglans sprutas lite överallt, babyolja på nosarna och skrubbning av vita ben ( vilket kändes meningslöst i ett dammigt Holland). Men man är
Väldigt nöjd när man är klar! Det känns bra i en grooms skäl när hästarna är snygga och prydliga!

20130722-143619.jpg

Sen är det allt efterarbete när man presterat på banan! Hästarna ska badas och schamponeras, selar ska putsas osv. Det är tur att jag hade ett mycket bra gäng med oss som hjälper till så mycket.

Sen är det ju allt annat runt om kring tävlingarna också! All gemenskap med andra groomar, man har väldigt kul på tävling! Efter en mycket varm och lång arbetsdag får man ta en kall öl med vänner från hela världen! Det är inte alla som får det 🙂
Så sammanfattande är det otroligt kul och jobbigt att va på tävling! Men har man ett glatt gäng med sig löser sig allt! Tack för denna gång! Rebecka.

20130722-144251.jpg

Detta inlägg är publicerat i Tävling. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *