Vår! (?)

Idag har det iaf känts som vår i luften! Även om jag bittert inser att det kommer bli ännu en köldknäpp… Vi började dagen med fika vilket jag tycker är himla bra, efter det så tog vi Frallan tillsammans, det blev tömkörning igen. Vi jobbar henne max 15min och i låg form för att stärka hennes överlinje. Mkt övergångar och stora 8volter för att få igång och mjuka upp de där musklerna som vilat i 3 månader. En häst har väldigt mycket och stora muskler att ta hänsyn till. Frallan var ännu finare idag och verkar tycka det är hyggligt att vara i arbete igen. Det är helt fantastiskt hur hon har skött sig under sin konvalescens. Kunde inte ha gått mer smärtfritt! Helt underbar häst är hon på många sätt!

Efter Frallan så red jag Walle och han är verkligen i sitt livs form! Jag vill knappt sluta rida honom, får hejda mig själv vilket är ett bra betyg! Med Walle brukar jag börja med att skritta på tygeln innanför spåret och få honom att bjuda jämt fram till båda tyglarna. Låter lätt som en plätt men prova själva på era hästar hemma, det finns en anledning att rakriktning kommer som nr5 i utbildningsskalan. Sedan gör vi övergångar, blandar skritt, trav och halter utan att formen, rakriktningen eller stödet ska ändras. Jag byter varv ofta och är då väldigt noggrann vid omställningen. Halvhalt-rakriktning-halvhalt-omställning. Går det inte igenom upprepar jag det bara igen. Tålamod är något man måste ha gott om när man arbetar med hästar. Walle är så arbetsvillig att han ibland gissar vad jag vill och på så sätt förekommer mig och gör ibland fel. Det bryr jag mig inte om, utan korrigerar honom bara mjukt tillbaka till det jag hade tänkt att be honom om. Viktigt att inte skapa spänning genom en hård korrigering, efter traven galopperar jag i båda varv, börjar i lätt sits på stora mittvolten, sätter mig sedan ned och arbetar honom på samma sätt som i skritt och trav. Jämt stöd på båda tyglarna med nosen ute strävar vi efter med våran kära Walle. Och idag skötte han sig bättre än jag någonsin kunnat drömma om.

20140205-175817.jpg
Walle efter ridpasset

20140205-175851.jpg
Doris kommer alltid och möter en när man varit och köpt lunch:)

Imorgon är det dags att tömköra över bommar med de flesta, inte frallan förstås:)

Ha det gott och prova nu att rakrikta innanför spåret i alla gångarter och berätta gärna hur det gick;) // Åsa

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *