Long time!

Ja herregud, tiden springer iväg!
Vi har tränat som vanligt, ett himla tjat om att allt är som vanligt hela tiden, men vi har hittat en balans i träningen som vi tycker fungerar utmärkt! Vi får dessutom bara beröm av våra veterinärer och kiropraktorer så det måste ju betyda att det funkar? Hästarna musklar sig mer och mer, orkar mer och mer vilket visar sig i allt vi gör med dem. Dom mår helt enkelt himla bra just nu!
Alla hästar har givetvis egna veckoscheman men jag tänkte dela med mig av två ngt olika hästars scheman.
Vi börjar med Stella, hon är jämn i båda varven när man rider, drar jämt när man kör, har inga egentliga bekymmer.
Månd.-tömkör
Tisd.- dressyr
Onsd.-uteritt m mkt glp
Tors.-tömkör över upphöjda bommar
Fred.–löshoppning m studs
Lörd.-vila
Sönd.- dressyr

Nästa häst är Walle, ni som känner Walle vet hur han är. Vänta och nej finns inte i hans ordlista det är en sak som är säkert. Han är extremt ambitiös, het som en agaspis och vill och vill och vill, gissar gärna när man gjort ngt för länge och han blivit uttråkad…
Mån-long. lång och låg
Tis-ridning jogg ute
Onsd- long. Lång och låg
Torsd-dressyr, bommar sidvärdts
Fred.-löshoppning, 6studs m bom
Lörd.-vila
Sönd.- uteritt

Jag vet att vissa experter säger att man enbart sliter på hästarna när man arbetar den långa och låga, jag håller inte med överhuvudtaget. Jag ser att våra hästar arbetar så som jag vill att de ska göra. Jag har en plan för varje dag med varje häst, gör en grovplan på måndagen för hur veckan ska se ut, ändras i vissa fall men nästan aldrig. Jag känner dessa hästar nu och jag arbetar med dem 6dgr/vecka. Plus att jag har koll på dem all övrig tid eftersom vi endast har 8hästar i stallet och jag gör allt själv, jag har med andra ord lite väl bra koll som våran veterinär brukar säga..

När det är tävlingssäsong så kör vi givetvis mer än vad vi gör nu. Vi lägger även in konditionsuppbyggande som vi kallar galopprogrammet som vi med många andra tycker fungerar över förväntan!

Nu hoppas jag att ni hejar på oss på friends!!

IMG_4244.JPG

IMG_4380.JPG

IMG_4315.JPG

Detta inlägg är publicerat i Okategoriserade. Skapa ett bokmärke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *