Ur Guus synvinkel!

Jag föddes 2002 av okända föräldrar. Husse hämtade mig från England sent på vintern 2015.Jag tycker om att ha lugn och ro, ordning och reda. Gillar inte alls förändringar. Tycker helt enkelt att det ska vara som det alltid har varit. Tyvärr verkar inte mina människor hålla med. Det är så mycket nymodigheter som spiktäcke och klippmaskin till exempel. Alltså seriöst, klippmaskinen ÄR faktiskt farlig! Gillar inte alls. Å sen det här som husse har bestämt, att jag ska gå vid stången. På den gamla goda tiden gick jag längst fram. Jag tycker att det är betydligt mer passande att ha en ståtlig snygging som mig som förlöpare. Nä, nu för tiden får jag hjälpa Stella att dra vagnen vid stången. Det är sjukt mycket tyngre så jag lade in om löneförhöjning men inte får jag mer mat för det, snåljåpar! När jag nu kom in på ämnet mat, mitt favoritämne för övrigt, så kan jag berätta att jag bor längst ner i stallet. Som du säkert gissat så betyder det att jag får maten sist. Jag som jobbar hårdast! Men jag brukar sparka lite i dörren för att få mina människor att snabba på med utdelningen av mat. De är sååå långsamma! Men bortsett från att jag får maten sist så är det ett väldigt bra läge på min enrummare. Lugnt och skönt där nere i hörnet nära dörren så jag kan kika ut. Bara en asjobbig granne men jag gör mitt bästa för att ignorera honom. 

Förutom att äta så är mitt största intresse att skoja med mina människor. Till exempel brukar jag ta av mig benskydd och boots när de minst anar. Självklart ser jag helt oskyldig ut när dom upptäcker vad som har hänt. En annan busig grej, som jag får tacka mina päron för, är att jag har en liten vit fläck mellan vänstra örat och pannluggen som ser ut som om det är sågspån kvar i pannluggen. Den har jag lurat mina människor med många gånger.

En sak som jag gillar är när det är dags för massage och stretching. Åh, det är nästan så jag somnar. Men eftersom jag får jobba hårt vid stången så är det inte mer än rättvist att mina människor också jobbar hårt. Därför spelar jag helt hysterisk när de tar fram massageapparaten vilket slutar med att de får knåda för hand istället. Hahaha, funkar varje gång!

Två gånger i veckan ungefär går jag på dejt med Katta. Från början tyckte jag att Katta var en riktig slavdrivare men nu är hon en av mina favoritpersoner. Jag blir alltid på så bra humör av min och Kattas dejter.

Nu är vi på väg till en tävling i Holland. Sen jag fick flytta bak till stången har jag alltid ledigt på dressyrdagen. Jag låtsas att jag inte kan skritta och vips slapp jag vara med i dressyren. Väldigt effektivt knep faktiskt om jag får säga det själv. Du håller väll tummar och hovar för mig och mina kollegor i helgen!

/Mvh Guus

Detta inlägg är publicerat i 2017, Borgs Gård, Tävling, Valkenswaard, Våra hästar. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Ur Guus synvinkel!

  1. Anders Lagerberg skriver:

    Vaken häst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *